Vrtna trata
Zdaj, ko ste jo posejali, jo morate obilno zalivati. Ko smo jo mi sejali, smo jo pokrili z vrteksom, da je hitreje vzkalila. Če želite imeti travo brez širokolistnega plevela, ga je sedaj, ko je trava še nova potrebno odstranjevati ročno, kasneje pa za to obstajajo razna škropiva. Travo je dobro pognojiti vsaj 2x letno (spomladi in v jeseni). Dobro jo je tudi zračiti in to predvsem spomladi. Potrebno jo je redno kositi, ne prenizko in v jeseni iz nje pograbiti listje, da ne gnije pod snegom pozimi. Če se bo v travi pojavil mah, ga tudi morate odpraviti, prav tako je dobro odstraniti deteljico, če se pojavi, ker je zelo nasilna in se hitro širi ter s tem zaduši travo.
Upam, da sem ti kaj pomagala, želim vam čim lepšo travo:-)))
Zelo me veseli, da so še ljudje , ki imajo kaj pameti, Gretka ! Mi imamo med trato tudi precej ivanjščic, marjetic in celo spominčice so se nam zasejale, ker zgodaj spomladi kosimo šele, ko trava malo bolj zraste. Ko kosimo pustimo na travniku “otočke” z ivanjščicami in spominčicami, te kasneje odvržejo seme in naslednje leto zopet zacvetijo. Moram reči, da so ti otočki zelo luštni… Širokolistni plevel nas ne moti, na koncu koncev je itak vse zeleno…
Poleg tega imamo polno ptičjih gnezdilnic, iz tega razloga ne škropimo ne drevja in ne trate.