Najdi forum

vrtec Črnuče

Naša pikica naj bi šla naslednje leto prvič v vrtec in sicer v jasli. Zanima me, če ima katera izkušnje z vrtcema Ostržek in Gmajna v Črnučah. Katerega bolj priporočate? Naš dom je enako oddaljen od obeh, zato ne vem za katerega naj se odločimo.

Pa še to: kar malo me je strah dati tako majhnega otroka v vrtec – strah me je nenehnih bolezni, pa jutranjega joka, pa kako se bo vklopil…, poleg tega mi pa babice perejo glavo, da je bolje če je otrok do 3. leta doma…ampak dobro privat varstvo za solidno ceno je pa tudi skoraj nemogoče najti. Kakšno je vaše mnenje glede tega: je bolje dati otroka v vrtec ali v privat varstvo?

Hvala in lep pozdrav.

ce ti babice perejo glavo, jih vprasaj, ce so one pripravljene paziti na otroka do 3. leta starosti. Ce niso, potem naj vse pripombe zaderzijo zase.

Kar se tiče tvojege drugega problema: jaz sem dala hčerko z enajstimi meseci v jasli, nikoli problemov, minimalno bolana (tudi kasneje), lepo se je vklopila, se je zgodilo, da je kdaj jokala, ampak bolj zaradi neprespanosti ali zaradi kakega drugega vzroka. Zelo rada je hodila v vrtec. Tudi ko je bilo treba v šolo, bi ona še kar v vrtec hodila. Sedaj je krasna deklica, živahna, komunikativna, pridna, dovolj samozavestna, …..Decembra bo stara 10 let. Tudi z drugim otrokom, ki ga pričakujemo septembra, nameravamo drugo leto jeseni naredit enako, čeprav imam doma babico.

Kar se tiče babic je moje mnenje tako: če imaš babico, ki se ukvarja z otrokom, ga pelje na sprehod, na igrišče, med otroke, …..je fino imet otroka kakšno leto še doma, če pa imaš babico, ki gleda samo na to da je otrok nahranjen, ostali čas pa je nekje “v kotu”, se mi zdi boljša izbira vrtec. Sploh če je doma še žival, ki je na prvem mestu. Kar se pa tiče bolezni, pa poznam primer, ko je imela babica dva vnuka prva leta doma, pa sta bila tudi kar naprej bolna.

So pa seveda tukaj pomembne tudi finančne zmožnosti. Marsikateri je prisiljen otroka pustiti pri babici, ker si vrtca ne more privoščiti. Pri nas je bilo pri prvi hčerki zelo na tesno, ampak sem se vseeno odločila za vrtec.

LP, MJ

Naš je šel tudi z enim letom in pol v vrtec. Nobenih problemov in tudi druga bo šla z letom in pol.

Mi smo prvo leto obiskovali vrtec Ostržek – jasli, ker v Gmajni ni bilo prostora. Vrtec je vredu, vzgojiteljice tudi. Zdaj pa že dve leti obiskuje vrtec Gmajna in je še bolj zadovoljen. Jaz pa tudi. Imamo super vzg. in pom.vzg.! Pa še vrtec Gmajna ni ob tako zelo prometni cesti kot je Ostržek.

LP

<http://sandrcap.moj-album.com/>

Same pohvale za Gmajno iz prve roke (smo tam od 11. meseca starosti). Ne poznam nikogar od “sosedov”, ki bi se tu pritoževal. Bilo pa je slišati kar nekaj protožb čez Ostržek (sem sama tja hodila kot zadovoljen otrok!), predvsem na račun malce bolj pasivnih varušk, a ta vir informacij ni 100% zanesljiv. 🙂

Kar se mene tiče, je ravnateljica dovolj dojemljiva za pritožbe in izboljšave, samo povedati je treba.

LP

P.S. Moje mnenje: Če je le možno, naj gre otrok v vrtec. Plusi so: red in ritem, kurikulum!, socializacija, prilagajanje, timski duh ipd.

Sama imam izkušnje, in sicer dobre z vrtcem Gmajna. Tastarejši hodi že 4 leto, tamlajša gre pa sedaj septembra v jasli. Z vzgojiteljicami sem zadovoljna, lokacija je super, ker je blizu gozd in narava.

Glede tvojega pomisleka, da naj bo otrok doma do 3. leta. Jaz mislim, da je vsekakor več plusov kot minusov za vrtec, odločiti se boš pa mogla sama, kaj je bolje za tvojega otroka.

Lp

New Report

Close