Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Vrednost PAPP-a in prosti B-Hcg

Vrednost PAPP-a in prosti B-Hcg

prosim za mnenje

11t Nuhalna svetlina je 0.7mm nosna kost je vidna ugl. plod je videti zdrav brez opaznih napak srček bije 167bpm

izrazito nizki hormoni  (PAPP 0,042Mom in prosti beta hCG 0.184) zaradi njih se sproži povišano tveganje za trisomijo 18 1:309

Plod zaostaja v rasti najprej 8dni, zdaj vse skupaj že dobra dva tedna

Ginekologinja tudi sama ne ve natančno, kaj bi bilo narobe in mi ne zna povedati ničesar dokončnega, predpisala mije aspirin 100 in priporoča nipt test

trenutno sem 14t morala pa bi biti dobrih 16t

Zelo sem zaskrbljena in ne vem kaj pričakovati, bojim se

prosim za mnenje/izkušnje

Odgovor na objavo uporabnika
Živa973, 21.06.2026 ob 00:08

prosim za mnenje

11t Nuhalna svetlina je 0.7mm nosna kost je vidna ugl. plod je videti zdrav brez opaznih napak srček bije 167bpm

izrazito nizki hormoni  (PAPP 0,042Mom in prosti beta hCG 0.184) zaradi njih se sproži povišano tveganje za trisomijo 18 1:309

Plod zaostaja v rasti najprej 8dni, zdaj vse skupaj že dobra dva tedna

Ginekologinja tudi sama ne ve natančno, kaj bi bilo narobe in mi ne zna povedati ničesar dokončnega, predpisala mije aspirin 100 in priporoča nipt test

trenutno sem 14t morala pa bi biti dobrih 16t

Zelo sem zaskrbljena in ne vem kaj pričakovati, bojim se

prosim za mnenje/izkušnje

Vzroki so različni, lahko gre za kromosomsko nepravilnost ali nepravilno delovanje posteljice. Vsekakor tudi jaz priporočam Aspirin 100 zvečer in nipt, kasneje pa natančno morfologijo in spremljanje rasti ploda. Žal je povečano tudi tveganje za spontani splav.
kljub tem črnim scenarijem pa obstaja tudi precej velika možnost, da bo s plodom vse v redu. Držim pesti za vas! Srečno. N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close