Vrednost PAPP-a in prosti B-Hcg
prosim za mnenje
11t Nuhalna svetlina je 0.7mm nosna kost je vidna ugl. plod je videti zdrav brez opaznih napak srček bije 167bpm
izrazito nizki hormoni (PAPP 0,042Mom in prosti beta hCG 0.184) zaradi njih se sproži povišano tveganje za trisomijo 18 1:309
Plod zaostaja v rasti najprej 8dni, zdaj vse skupaj že dobra dva tedna
Ginekologinja tudi sama ne ve natančno, kaj bi bilo narobe in mi ne zna povedati ničesar dokončnega, predpisala mije aspirin 100 in priporoča nipt test
trenutno sem 14t morala pa bi biti dobrih 16t
Zelo sem zaskrbljena in ne vem kaj pričakovati, bojim se
prosim za mnenje/izkušnje
Živa973, 21.06.2026 ob 00:08
prosim za mnenje
11t Nuhalna svetlina je 0.7mm nosna kost je vidna ugl. plod je videti zdrav brez opaznih napak srček bije 167bpm
izrazito nizki hormoni (PAPP 0,042Mom in prosti beta hCG 0.184) zaradi njih se sproži povišano tveganje za trisomijo 18 1:309
Plod zaostaja v rasti najprej 8dni, zdaj vse skupaj že dobra dva tedna
Ginekologinja tudi sama ne ve natančno, kaj bi bilo narobe in mi ne zna povedati ničesar dokončnega, predpisala mije aspirin 100 in priporoča nipt test
trenutno sem 14t morala pa bi biti dobrih 16t
Zelo sem zaskrbljena in ne vem kaj pričakovati, bojim se
prosim za mnenje/izkušnje
Vzroki so različni, lahko gre za kromosomsko nepravilnost ali nepravilno delovanje posteljice. Vsekakor tudi jaz priporočam Aspirin 100 zvečer in nipt, kasneje pa natančno morfologijo in spremljanje rasti ploda. Žal je povečano tudi tveganje za spontani splav.
kljub tem črnim scenarijem pa obstaja tudi precej velika možnost, da bo s plodom vse v redu. Držim pesti za vas! Srečno. N