Najdi forum

Vprašanja!

Pozdravljeni!

Z velikim zanimanjem prebiram vaše odgovore na zastavljena vprašanja. Veliko odgovorov (več kot v kakem priročniku) sem že našla.
Ker pa mi “brezskrbna” nosečnost očitno ni namenjena, veliko mojih strahov omilite.
Zasledila sem, da so glivična vnetja nožnice kar pogosta v nosečnostih. Tudi meni se kar ponavljajo. V prejšnji nosečnosti, ko sem v 18 tednu izgubila otroka, sem jemala Canesten svečke, a je izcedek kar ostajal. Srbenje in pekoč občutek pa nista bila tako huda. Zdaj, ko sem v 10 tednu, imam spet močan (brez vonja) izcedek. Zasledila sem, da odsvetujete zdravljenje z vaginaletami pred iztekom 13 tedna. Moja težava ni nevzdržna, bolj neprijetna. Ali je bolje, da ta izcedek tako pustim do 13 tedna in potem začnem z zdravljenjem. Moj ginekolog mi je to povedal in mi predpisal samo mazilo Canesten za zunaj, ko sem pa še naslednjič potožila, pa Klimicin V vaginalno mazilo. Ob prebiranju navodila in branju vaših odgovorov ,sem se vseeno odločila, da zdravila še ne vzamem.
Zanima me vaše mnenje. Vzrok za prvi splav je bila nespecifična infekcija. Se to lahko ali rado ponovi? Z strahom čakam 18 tedna.

Najlepša hvala za vaš čas in potrpljenje, ki ga namenjate nam bralkam.

Draga Anja,

glede glivic še vedno mislim tako kot prej. Če vas izcedek ne moti preveč počakajte do 13 tednov nosečnosti.
Kar zadeva nespecifično infekcijo v prejšnji nosečnosti pa bi ne bilo odveč preveriti bris nožnice in MV na patogene bakterije in v primeru prisotnosti katere od pomembnih povzročiteljev prezgodnjega poroda oziroma splava tudi uvesti antibiotično zdravljenje. Na splošno se tega sicer ne dela pri vseh nosečnicah, ker bi bila takšna procedura predraga in bi ne prinesla veliko, pri nosečnici, ki je že enkrat izgubila nosečnost pa tako postopanje ni neprimerno in ker spadate vsaj v skupino z večjim tveganjem za ponovitev, gre pričakovati tudi večji “izplen” v primeru, da se takšna preiskava opravi.

Pozdravljeni,

jaz pa s Canestenom nisem počakala do 13 tedna. In lahko si mislite, da sem se takoj prestrašila, ko sem tole prebrala, češ “zakaj sem bila tako neučakana in nisem raje počakala še kakšen teden, dva”.
Kaj evenutelno bi lahko bilo narobe?

najlepša hvala za odgovor

ZANIMA ME LE NEKAJ. FANTA ŽE 14 DNI BOLI V GLAVICI PENISA, GOVORI CELO KOT, DA MU JE MOGOČE POČILA ŽILICA. TUDI JAZ SEM TAKO MISLILA, AMPAK SE MI ZDI, DA TO ŽE PREDOLGO TRAJA. PENIS JE NA IZGLED ČISTO NORMALEN, NIČ MODRIKAST ALI OTEČEN. AJA, BOLET GA JE ZAČELO PO SPOLNEM ODNOSU. MOGOČE KDO VE, KAJ BI NAJ TO BILO?
HVALA ZA ODGOVORE.

Spoštovani,

panika je brez pomena. Zdaj ste pač “skočili na cesto predno ste pogledali levo in desno”. Cesta v vašem primeru pa je skoraj prazna in zelo majhna možnost obstaja, da bi se vam (oziroma vašemu plodu) kaj zgodilo.To seveda ne pomeni, da je “skakanje na cesto zato vsevprek priporočeno”, zato so tudi takšna priporočila, naj bi se Canestena sistematično, masovno, pred 13. tedni nosečnosti ne uporabljalo, če pa se že zgodi, pa nič zato.

karkoli že je priporočam vsaj pregled pri splošnem zdravniku. Brez pregleda bo težko uganiti vzrok za težave.

New Report

Close