Vpliv na možnost zanositve
Stara sem 25 let, v mladosti pa sem zelo pogosto (skoraj ob vsakem prehladu)prebolevala vnetje mehurja ter tudi huda vnetja ledvic. Zanosila zaenkrat še nisem, vendar pa me vseeno zanima, ali obstaja kakšna možnost, da sem zaradi preboletih vnetij neplodna, ker me je ginekologinja v tej smeri čisto prestrašila. Uporabljam IUV zaščito, ker sem zelo slabo prenašala tablete, po vstavitvi IUV-ja pa so prenehala tudi vnetja, tako da sedaj nimam težav. Menstraucijo imam redno.
Hvala za odgovor in lep dan vam želim,
Jasmina
Seveda obstaja možnost, kolikšna ta je pa upam da razumete, ni mogoče oceniti. Za to bo potrebno vprašati “naravo” ko se boste za nosečnost odločili in začeli poskušati zanositi. Kdaj in kako potekajo preiskave pa je bilo že neštetokrat napisano na forumu. ginekologinja vam je verjetno hotela povedati, da “sami prevzemate odgovornost za posledice morebitnih težav ob uporabi IUV”….kakor, da to tako ali tako ni vedno lastna odgovornost. Mi vam lahko le pojasnimo tveganja in koristi ter seveda napišemo recept ali opravimo “operacijo”.