Najdi forum

vodni kamen v likalniku

Doma imamo niti ne tako star likalnik (3 leta) in je v njem kar nekaj vodnega kamna. Le-ta se lušči iz njega medtem ko likam. Ali se da na kakšen način ta vodni kamen v likalniku očistiti? Ali pa mogoče kje tak likalnik očistijo vodnega kamna?
Če ima kdo kakšen koristen nasvet, mu bom zelo hvaležna.

Peglarca

V likalnik nalij destilirano vodo, vklopi paro in ga postavi vodoravno na kovinsko rešetko (npr. od pečice), naj piha paro, dokler skoraj ne zmanjka vode. Vmes od časa do časa malo pretresi. Če bojo med paro še vedno padali iz likalnika koščki vodnega kamna, postopek ponovi.

Za likanje pa tudi sicer uporabljaj rajši destilirano vodo, ne tiste iz pipe, ne glede na to, če piše, da lahko. Za skrajno silo, če ti zmanjka destilirane, vodo iz pipe kuhaj 10 minut v lončku (da se tam izloči kamen), ohladi, precedi skozi gazo in uporabi za likalnik.

Imam likalnik Stirella, ki ga je možno uporabljati z navadno vodo izpod pipe, vendar tudi jaz raje uporabljam destilirano, če je le možno. Sem pa očistila likalnik s kisom za vlaganje. Tako so dekleta naredila v službi s čajnikom. Vanj so vlila liter 9 % kisa za vlaganje in so pustila stati cel dopoldan. Na lastne oči sem se prepričala, kako “kamen odpade”. In tako sem potem naredila doma z likalnikom. Vlila sem vanj liter kisa za vlaganje, preostalo vodo, velikokrat “preplankala”, nato pa proti večeru (tako nekako dve tretjini dneva sem pustila kis v likalniku), nato sem ta kis in vodo odlila iz likalnika in res je bilo veliko kamna. Potem sem likalnik parkrat splaknila, pa še predno sem začela likati, sem najprej pustila segreti vodo, nato sem likalnik ugasnila in to prvo vodo odtočila (zaradi duha po kisu) in šele po tem sem začela likati.

Veliko uspeha.

marija (1)

Za odstranitev vodnega kamna izredno pomaga citronka. Nalij vodo in malo citronke noter in rezultat bo viden v parih minutah.

uporabljaj izključno destilirano vodo, pa se ti kamen ne bo nabiral. kako pa ga očistiti, pa žal ne vem..

Tudi jaz ga čistim z kisom, vendar ga razredčim z vodo.

New Report

Close