Vodenje nosečnice z gestacijskim diabetesom
Spoštovani,
trenutno sem noseča 26t3d in imam že od začetka nosečnosti postavljeno diagnozo gestacijskega diabetesa (na podlagi prve meritve sladkorja na tešče, ki je bila enaka 5,1). Diabetes je sicer urejen z dieto, z občasnimi povišanimi vrednostmi po kakšnem manj primernem obroku.
Z otrokom je vse bp, je nekoliko večji – predvsem na račun dolžine stegnenice. Sva pa oba s partnerjem višje rasti. Edino, kar morda izstopa je nekoliko nižja količina plodovnice, ki pa je še zmeraj v normalnem rangu (AFI pri 24t 9.5 cm).
Zanima me, kako je z vodenjem nosečnosti, kjer je postavljena diagnoza gestacijskega diabetesa. A to pomeni, da bom proti koncu vodena v okviru ambulante za tvegano nosečnost oziroma, da mi to “pripada” glede na diagnozo gestacijskega diabetesa? Na spletni strani ambulante (sicer v MB) piše, da vodijo (med drugim) nosečnice z gestacijskim diabetesom in proti koncu nosečnosti presojajo o primernem času za morebitno sprožitev poroda.
Moja ginekologinja mi česar takega zaenkrat še ni omenila.
Zahvaljujem se za odgovor.
Spoštovani,
mislim, da sem na enak dopis odgovoril že pred dnevom ali dvema. Poskusite najti odgovor.