vodene koze
Naš 8-mesečnik je prebolel vodene koze-kar hudo obliko. Veliko izpuščajev je imel tudi po obrazu in ostalo mu je kar nekaj brazgotonic. Zanima me, ali se te brazgotine z leti še kaj zmanjšajo (zgladijo), koliko časa traja, da se obarvajo enako kot ostala koža. Je morda katera uporabljala kremo proti brazgotinam, a kaj pomaga?
En sončen pozdrav!
Jaz sem prebolela norice pri treh letih. Na korenu nosa mi je ostala kar precejšnja dolga brazgotina (približno 1,5 cm dolga in kakšne 0,5 cm široka), ker sem si “kozico” spraskala.
Imela sem jo vse otroštvo, skoraj do konca pubertete. Ker se v puberteti koža zelo, zelo hitro obnavlja, mi je brazgotina popolnoma izginila, tako da danes ni sledu o njej.
Nikoli nisem uporabljala nobenih kremic, pa je izginila sama od sebe.
Mislim, da bodo tvojemu ljubčku izginile še prej, ker verjetno niso tako globoke in velike, kot je bila moja.
Nataša
Pri moji hčerki sem takoj po prebolenih vodenih kozah začela majhno brazgotinico nad obrvjo, ki je ostala od prve “kozice” (ko sploh nismo vedeli, da gre za to bolezen in si je pikico malce spraskala), mazati s kremo proti brazgotinam – pozna ura pa mi je ime kreme ušlo iz glave 🙁
Žal se brazgotinica kljub vsemu trudu ni niti malo zmanjšala – nasprotno: postala je večja, ker se koža pač razteguje oz. se obraz veča… Ima pa barvo kože, tako da s helikopterja ni opazna 😉
Očitno so tovrstni “ostanki” zelo trdovratni, bolj kot ostale brazgotine… V kolikor ima fantič vidne brazgotine, ti predlagam dermatologa, ker je treba k zadevi pristopiti strokovno in čimprej.
čao