Najdi forum

Kupila sem pasjega mladiča, bila je na antibiotikih za kužni kašelj, ki ga po besedah mojega veterinarja nebi smela jemati, saj naj bi kašelj sam od sebe minil. Imela je hudo vnetje mehurja, takšno sem jo prinesla od vzreditelja – nisem vedela za vnetje. Bile sva pri veterinarju in ji je dal antibiotike, zdaj jih ne jemlje več, saj je kuro končala, moram nesti še urin k veterinarju. Psička še vedno lula ogromno cca 4x na uro, zanima me, če je imel kdo izkušnje z vnetjem mehurja pri psi mladičih in, če je to normalno, da toliko lula še vedno? Je nevarno, da postane to kronično? Kaj naj še storim?

Jaz sem posvojila psa z nezdravljenim vnetjem mehurja. Kadar se pojavi, traja kakih 10 dni. Prve 2 dni ne je, včasih bruha, lula pa pogosto (tudi na 15 minut, ja) in dolgo stoji in kaplja, kaplja… Potem se stanje malo izboljša, počasi se vrne apetit, se je pa že večkrat zgodilo, da mu je potem nekaj dni voda kar uhajala, najbolj med spanjem. Potem pa počasi izzveni in je kake 2 do 3 mesece mir.

Ugotovila sem, da je zelo občutljiv na mokroto, na mraz pa ne (ima res ogromno dlake). Zato ga ne kopam; dvakrat sem ga za silo umila poleti, ko je bilo res vroče. V deževnem vremenu zelo skrajšam sprehode in ga obrišem, kolikor se le da. Na fen ga počasi navajam, ampak zaenkrat še nismo tako daleč, da bi se ga dalo posušit.

Pri nas se dobro obnese tudi “dieta” – mleto meso z dodatkom razkuhanega neslanega riža. To mu dajem, ko začne jesti in do izboljšanja in se mi zdi, da obdobja vnetja ne potekajo več tako hudo kot so na začetku.

Do neke mere pomaga tudi pasta Uropet, ampak to mora predpisati veterinar, če po pregledu urina ugotovi, da bi bilo primerno. Ne smeš dajati na lastno pest.

V glavnem, pazi, da se res dobro pozdravi. Antibiotike dajaj redno in do konca in če po končani kuri še ni čisto v redu, jo po posvetu z veterinarjem še podaljšajte. Če še vedno toliko lula, pojdi k veterinarju TAKOJ, da lahko takoj nadaljuješ z zdravljenjem. Ne čakat. To je najslabše, kar lahko narediš, če z antibiotiki ozdraviš napol.

Psička naj bo na suhem in toplem, brez prepiha, in to ves čas, ne samo takrat, ko je bolna. Ležišče je smiselno nekoliko dvigniti od tal. Upam, da boste ozdravili in potem imeli mir, ker ni čisto nič fajn ta stvar.

Bila sem že 2. pri veterinarju glede vnetja in ga ima še vedno, tako, da nadaljujeva z antibiotiki, ko končava moram naslednji dan ponovno nesti urin dol, da vidi, ali je potrebno nadaljevati s antibiotiki, je pa res to nadležno, zaradi tega se tudi ne more naučiti sobne čistoče, saj jo ne morem nesti ven vsakih 10-15minut. Antibiotike je imela 8 dni, zdaj jih ima ponovno za 8 dni, danes je že 6. dan, ampak ne opažam nobenega izboljšanja, saj psička, še vedno veliko lula – mogoče pa zdaj ni več vnetje, ampak navada, bom videla, kaj pokaže ta teden po antibiotikih analiza urina.

New Report

Close