Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva vnetja in zamrzovanje (krioterapija)

vnetja in zamrzovanje (krioterapija)

Dober dan! Najprej naj vas pohvalim za vašo izčrpno dajanje nasvetov in mnenj in za enkratno rubriko.
Stara sem 23 let in imam partnerja že 6 let. je edini fant s katerim imam in sem imela spolne odnose že 5 let. Moje stanje je naslednje: že približno 2 leti imam težave z vnetji (candida albicans) in sem že večkrat dobila Canesten vaginalete, Diflucan kapsule, in tudi Efloran tablete. Enkrat je tablete dobil tudi moj partner, čeprav on nima nikoli težav. Po tabletah ali vaginaletah je bilo nekaj časa v redu, nato pa se je spet ponovilo. Mislim da je na to vplival tudi stres zaradi izpitov. Sedaj sem si življenje glede tega stresa uredila in se že počutim boljše.
Pred tremi meseci sem imela ti. krioterapijo oz. zamrzovanje zaradi že hudega vnetja. Po tem posegu sem 14 dni imela rdeče-rjav izcedek, na kar me je opozoril ginegolog. Ni pa me opozoril da bom imela tak izcedek na vsakih 10 dni in ki je trajal okrog 7 ali 8 dni, čeprav je bil vsak drugi šibkejši. Sedaj nimam tega izcedka že 28 dni in upam da bom imela sedaj normalno menstruacijo. ALI JE BIL TA IZCEDEK NORMALEN?
Po tej terapiji sem dobila recept za dvojne Canesten vaginalete in kremo. Ko sem to porabila, je bilo dobro, vendar se je čez nekaj časa spet pojavil srbež, pekoč občutek ter povečan izcedek, čeprav ne tako močno kot prej. Nato sem na internetu našla vašo stran, kjer sem si prebrala vaše nasvete, tako da sedaj uporabljam kremo Canesten in jogurt na vložku. Po nasvetu prijateljice (oz. njene ginekologinje) čez dan za kako uro uporabim tudi tampon namočen v ta jogurt. To počnem že 6 dni. Sedaj je že nekoliko boljše, vendar me zanima ALI LAHKO UPORABIM ŠE ENE VAGINALETE če stanje ne bo zadovoljivo. Pregled pri ginekologu imam čez 1 mesec in bi bila vesela če bi takrat bilo že dobro, saj mi je rekel da bo mogoče potrebno še eno zamrzovanje, kar pa bi rada preprečila.
Ker bi v bližnji prihodnosti rada zanosila, me zanima, kako bo ta terapija in moja vnetja, ki se jih nikakor ne morem znebiti, vplivala na nosečnost. Moj ginekolog mi je zanositev odsvetoval pred pregledom. KAJ MENITE VI?
Vaši odgovori so mi pregnali že marsikateri strah, zato se vam najlepše zahvaljujem in komaj čakam na vaše mnenje in odgovore. Hvala!

Draga Nadja,

s krioterapijo se del tkiva materničnega vratu uniči, ta zato propade in se sprožijo procesi regeneracije in zaraščanja. To lahko traja tudi 6 tednov, v tem času pa se pojavljajo rjavo-rožnato-krvavi izcedki. Na vsak način počakajte na pregled pri ginekologu, da se preveri “lokalno stanje” materničnega vratu in se morebiti “še enkrat” opravi krioterapija, če bo tako menil vaš ginekolog. Vsekakor je bolje, da se pred nosečnostjo dokonča že pričeto zdravljenje, kakršnokoli že.

New Report

Close