Najdi forum

Vnete očke?

Naša punčka bo imela 1 leto in se že en teden zbuja z zalepljenimi, skoraj gnojnimi očkami. Potem to operem (nekako odstranim) pa je cel dan OK oz. se ji zunaj malce solzijo.

Je to kaj resnega, je treba k zdravniku ali bo to minilo samo? Ve kdo, kako je s tem?

LP; mOjca

Očitno je rahlo vnetje, ampak jaz še ne bi hodila k zdravniku. Kaj drugega kot mazilo tako ne boste dobili, jaz pa bi tudi z mazilom na vašem mestu še počakala. Če bi se poslabšalo, da bi bilo tega iztekanja več, potem pa kar k zdravniku.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Še to… hujšemu vetru se malo izogibajte in oči umivajte s prekuhano toplo vodo z vatko, s katero obrišete le enkrat od zunanjega proti notranjemu kotičku očesa.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

To kar pišete, da ima hčerka je konjunktivitis oz. po domače vnete oči. Priporočljivo je mazanje z antibiotičnim mazilom, da se stvar ne prenese še na kakšnega majhnega otroka, ki bi bil v stiku z vašo punčko, pa tudi njej vso stvar olajšate- predstavljajte si, da bi vi imeli kaj na očesu in bi vas to omejevalo pri gledanju? pa lep pozdrav

Mojemu se je tud to zgodilo ko smo bili zunaj in je nekaj jokal, pol ga je pa veter dobil in zjutraj sm imeli isto situacijo kot vi. Zdravnici smo pokazali in mi je predpisala kapljice za oči. Rekla je da je stvar virusna in precej nalezljiva in tudi težko se pozdravi brez kapljic.
Pojdi k zdravniku!

Drži vse, kar so ti že napisali, čeprav so odgovori različni. Mi smo zadnjič imeli že kar kritično zadevo z očmi in mi je zdravnica pojasnila takole: lahko je barketijsko ali virusno vnetje. Ker na pogled večinoma ne vedo, katera oblika je, dobiš Bivacin kaplice in/ali mazilo. Če je bakterijsko, bo pomagalo takoj, če je virusno, pa zdravila ne delujejo in bo minilo samo od sebe. Prenaša se na druge (tudi odrasle!) v obeh primerih.
Ko boš čistila, čisti s fiziološko raztopino ali prekuhano vodo/rahlimi kamilicami, ne sme biti hlasno. Čisti tako, kot ti je opisala Vladka. To je zelo pomembno, da se ne prenaša.
To prenašanje je zelo zoprno v vrtcu, ko ima en otrok vnetje in ga dobijo (skoraj) vsi, ker starši premalo pazijo. Sicer pa za sam vid zadeva ni nevarna, tudi če se ponavlja.

Mi smo imeli enak problem, vendar brez mazila ni šlo. Zdravnik navadno vidi za kakšno okužbo gre in svetuje. Je zelo nalezljivo, sploh brez mazila se lahko vleče. Moje mnenje – pojdi k zdravniku. Z mazilom in redno nego je vsega konec v treh dneh. Nam se je sicer po enem tednu ponovilo in smo postopek ponovili, potem pa je bil mir.

N.

Ce dojis pomaga ce ji pogosto vbrizgas malo svojega mleka v ocke. Mi smo se tako pozdravili.

lp

ada

New Report

Close