Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vneta lulika z izcedkom – NUJNO

Vneta lulika z izcedkom – NUJNO

Spoštovani,

hči stara pet let ima vneto luliko, rdeče sramne ustnice in že dva dni ima bel izcedek, ki je zelo gost. V bistvu se svaljka, tudi ko sem ji razprla sramni ustnici je bilo tega res veliko. In ji niti nisem mogla dobro umiti, ker ni hotelo iti stran. Pa še bolelo jo je ko sem ji umivala. Lulika jo srbi.

Drugače ima pogostom vneto luliko, ampak še nikoli ni imela tega belega izcedka.
Ali gre za glivično vnetje in če, ali ji lahko mažem z canestenom – ga imam tudi zase doma – ali je za male otroke canesten kot za odrasle?

Najlepša hvala za odgovor!
Zaskrbljena mamica

Naredite kolei v hrastovem lubju, zasušen izcedek odstranite z olivnim ali mandljevim oljem. Če je zelo rdeče in izcedek tudi na hlačkah, bo potrebno antibiotično mazilo. Srbenje spolovila je prisotno skoraj pri vsakem vnetju, tudi če niso glivice. Ali jo izrazito srbi zvečer?
Sicer pa umivanje po vsakem odvajanju, brisanje od spredaj nazaj, da se ne zanesejo bakterije s predela ritke proti spolovilu.
Glivice so skoraj neverjeten vzrok v tej starosti, zato Canesten ne bi bil ravno prvo zdravilo izbora.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za vaš hiter odgovor.

Izcedka na hlačkah zaenkrat še ni. Rdeče je, je imela pa še veliko bolj rdeče, ampak kot sem že rekla, še nikoli tega “sirastega” izcedka.

Ji bom naredila še kopel iz lubja.

Ne bi rekla, da jo zvečer kaj bolj srbi kot čez dan.
Vedno ji govorim, da se briše od spredaj nazaj, čeprav glede na to, da ima pogosto vnete sramne ustnice in, da tudi papir zna biti neprijeten, ji dostikrat pravim, da naj z papirjem samo popivna na mestu in ga ne vleče sem in tja.

Če ne bo bolje v parih dneh, jo bom pa peljala k pediatrinji.

Lepo bodite!

No če lahko dodam, naša dve in pol letnica ima iste težave, prav isti opis, kot ga je navedla Baragova, sem nekaj dni nazaj spraševala tudi jaz o tem. Pa se je res izkazalo, da je čiščenje po lulanju potrebno opraviti kar z vlažnimi robčki in še vedno je potrebno mazanje s hladilnim mazilom, kot pri dojenčkih. In lahko povem, v dveh dneh ne duha ne sluha o vsem.

hvala

lp M

New Report

Close