Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vnet, otečen lulček

vnet, otečen lulček

Pozdravljeni.

Popoldan sem opazila, da ima 3-letni sin otečen lulček. Rekel je, da ga tudi boli. Skuhala sem kamilice in mu nameravam umiti in narediti obkladek. Ko je lulal ni rekel, da bi ga peklo, ampak lulček zgleda “velik” proti običajnemu stanju. Kaj bi to lahko bilo in kako mu lahko pomagam? Lahko obisk p počaka do jutri ali je treba prej k dežurnemu? Do sedaj nismo imeli problemov, čeprav kožica še ne gre čisto dol, a je rekla p pri pregledu pred kratkim, da ima še čas.

Hvala in lp.

Očitno je prišlo do vnetja. Pojdite na pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Bili včeraj pri dežurnem, p pregledal lulčka, vneta koža, hladni obkladki 10 minut in canesten. Danes teče že ven. Obkladke dajemo dokler rdečina in oteklina ne splahnita? Dežurni p nič ni rekel o kontroli, razen v primeru poslabšanja. Hvala za pomoč.

Jaz bi sicer predpisala antibiotično mazilo, ker glivice tega ne morejo povzročiti.
Mažite 4-5 dni, obkladki še dan, dva, na kontrolo pa ni potrebno, če je vse v redu. Z zdravim otrokom ni potrebno k zdravniku, da vidi, da je res vse v redu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani!

Včeraj sem pri sinu opazila, da ima rahlo “ranjeno” kožico na lulčku. Predvčerajšnjim sem kožico potegnila popolnoma nazaj, da se je lepo videla glavica. Pri tem ni bilo nobenih znakov, da bi ga kaj bolelo ali karkoli drugega. Naslednji dan sem opazila, da v primeru, ko mu za milimeter potegnem kožico dol, na levi in desni strani izgleda kot bi ga nekdo urezal, skratka ranica. Kot bi bila koža “počena”. Zdaj ga vsakič, ko ga previjem, namažem z Bepanthenom.
Star je 10 mesecev.

Ali svetujete kaj drugega?
V koliko dneh bi se to moralo izboljšati oz. izginiti in ali je potrebno iti na pregled k pediatru takoj?

Hvala in lep pozdrav!

Možno je, da je prišlo do manjše poškodbe kožice. Vendar se zaradi tega ne obremenjujte, ne bo nič hudega. Bi bilo pa dobro mazati s hladilnim mazilom. Ko potegnete in očistite, vedno namaćite okoli roba glivace in kožice in potem dajte kožico nazaj preko glavice.

New Report

Close