Najdi forum

vlaženje zraka

Kako naj čim bolj uspešno vlažim prostore?

Kakšni vlažilci zraka so učinkoviti in kje jih lahko kupim?

lep večer vsem

Pojdi v Sanolabor. Tam jih sigurno imajo. Več vrst. Ne vem pa, kako delujejo, ker jih sama nimam.

Mi imamo na radiatorjih obešene tiste podlogovate posodce, v katere lahko poleg vode daš še eterično olje. Potem imam pa še “izdelovalec” pare. To je nekakšen nlp oblike vlažilec zraka, ki pa deluje na elekt. napeljavo. Prižgan puha paro in ravno tako pri tem lahko kapneš eterično olje na vrh posode. Cena .. okrog 8.000 SIT

Mi smo ga kupili prejšni petek v Sanolaborju; po dolgem premisleku in iskanju informacij na internetu; na Primo Loco so tudi zelo prijazni.
Že naslednji dan sem imela dober filing, kako se v našem stanovanju fino diha. Tako, da se mi zdi cena glede na pridobitev kar razumljiva.
Izmed mogih smo se odločili za Air-O-Swiss parni vlažilec; praktično neslišen in lahko neprestano dela.
LP Tanja

Tudi mi imamo Air-o-Swiss in sem zelo zadovoljna z njim. Paziti je potrebno le, da se grelec redno čisti s kisom, da se na njemu ne nabira kamen.

LP,Kaja

Pozdravljene,

mi poveste prosim kakšna pa je cena tega Air-o-Swissa? Jaz sem kupila v Merkurju navaden vlažilec za 8.000 s katerim sem kar zadovoljna, moti me samo ker se ga sliši. A je ta res čisto neslišen?

Lep pozravček od Jakice

Jaz sem ga kupila pred dvema letoma in je bil takrat 10000 sit. Sliši se ga tako minimalno, da ne moti. Imeli pa so takrat različne velikosti, tako da sem zbrala velikosti sobe primernega. Zelo priporočljivo je, da kupiš še vlagomer, saj preveč vlage v zraku tudi škodi.

Lp,Kaja

Mi smo v Sanolaborju kupili vlažilec AIRMAG, se krasno obnese – 5.800,00 sit, ni potrebno priključiti na elektriko, samo dolivaš vodo, je na radiatorju, in smo res zadovoljni!
Helena

Mi smo ta teden dobili vlažilec AIRMAG (brez elektrike), ki ga je omenila Hvibi, v Merkurju za 4.390 SIT, manjši pa je bil še okoli 1000 SIT cenejši. Imajo namreč akcijo.

Živjo Kaja,
hvala za informacije. Vlagomer že imamo me pa zanima če mogoče veš kakšna je najbolj primerna vlaga v zaprtem prostoru za naše malčke? Jaz zdaj prakticiram tako, da čez dan zračim sobo (vlaga pade na cca. 30), potem zaprem okno in za kaki dve uri vključim vlažilec (vlaga pride celo na 65 – odvisno tudi od vlage zunaj). Ko gre mali spat pa ga izklopim ravno zaradi ropotanja. Zjutraj pade vlaga na cca. 40. Vem da kompliciram, ampak mali je bil kar naprej prehlajen in smrkav dokler mi ni pediatrinja razložila kako pomembno je vlaženje in ne previsoka temperatura v sobah zaradi poškodb in izsušitve sluznice. Od kar malo “kompliciramo” je mali zdrav kot dren (že trkam).

Lep pozdrav od Jakice

Pozdravljena Jakica,

kot optimalna vlaga pri naši deklici se je obnesla od 35 – 45 %. Moj vlagomer kaže alarm, ko pride čez 60, kar pomeni, da je takrat že preveč vlage v zraku. Tudi jaz sem ga vklapljala pred spanjem, ker pa je majhna sobica, je bila že ena ura čez glavo dovolj. Če ti pade na 40, je čisto v redu, tako da ga ne rabiš vklapljati čez noč. Pri nas je padla na 25 do jutra.

LP,Kaja

Zanima me katera eterična olja uporabljate (vonj) in ali so primerna za novorojenčka oz. malo starejšega dojenčka?

Lep pozdrav!

Najprej sem uporabljala kapljice 31 od Justa zdaj pa sem, tudi po nasvetu ene mamice tukaj, poizkusila še sibirsko smreko in se mi zdijo zelo dobre. Je pa to zelo močen koncentrat tako da moraš res dozirat po kapljicah. Zraven vlažilca položim vatko in nanjo kapnem 2-3 kapljice. To zadostuje za en dan. Če daš v vlažilec samo eno kapljico se mi zdi že premočen vonj.

Lep začetek tedna, Jakica

New Report

Close