Višina
Saj sem bil kar nekaj let skuliran glede tega, ampak danes me je spa spet zagrablo, saj verjetno je to zgolj slab dan, a vseeno so dejstva takšna kot so.
Idealna višina moškega je od 185 naprej. Ene pravijo vsaj 180, najbolj optimistično se sliši še to, da mora biti vsaj 175 cm.
No jaz sem med tistimi, ki imamo samo 170 cm. Krasno !!!!!
Veliko žensk, ki je visokih tako kot jaz jamrajo, da so prenizke.
In kaj naj sedaj naredim? A naj se sprijaznim s tem, da bom ostal samski? Saj zdaj boste začeli z
– Na to pa res ne moreš vplivati, ne se sekirat.
– Tista, ki te bo mela rada te bo vzela.
BULLSHIT. Ja, eno je, da ni nikogar zraven, drugo pa je, da je moški 170 cm pobudnik teme. jasno, da bodo v teh dveh kontekstih mnenja različna.
Velika večina žensk pravi, da so jim všeč višji moški. Malo je takih, ki trdi, da jim je vseeno, morda jih je nekaj na svetu, ki jih višji odbijajo.
In zdaj naj jaz s svetilko po dnevi iščem žensko, ki me bo sprejela. Ma, fakoff.
Kaj naj naredim?
Pa tudi, če ma ženska 158 cm pravi, da so ji všeč višji.
he,he..pa kaj pol če nisi visok, mal mišice natreniraj, obrij glavo…babe padajo na drugačne , ne samo z višino obdarjene dedce..če imaš smisel za humor, si športen tip in nimaš trebuha čez pas.. boš sigurno zažgal. Ne ponujaj se vsem tamalim puncam po vrsti ..čar je v tem da imaš seksapil prefinjen, znaš počasi osvajati …dneve, tedne ..tako dekle komaj čaka kaj bo pisalo na naslednji strani tvojega šarma….ja, ni več finta v tem da darilo odviješ, nategneš in greš na naslednji žur..in se vmes sekiraš ker ne najdeš nič resnega.
Kemija med dvema mora bit, tega se nauči..ne obraz in ne velikost ti ne bosta pomagala če si drugače prostak..čao
Napoleona ni “nižina” prav nič ovirala, tudi Pero Lovšin ni med visokimi ljudmi, pa ga poglej, povsod ga je dosti (in njegova žena je višja in veliko lepša od njega).
Pravijo, da majhni moški naredijo tisto, kar visoki samo obetajo.
Meni osebno so nižji fantje in moški veliko bolj všeč, so bolj skladni, pa še blizu so 🙂 Dvometrašu moraš pa najprej sms poslat, naj se malo skloni 🙂 V zadnjem času sem videla kar nekaj parov, kjer je bila ženska izrazito višja, pa se mi ni zdelo nič takega. Nekatere ženske imajo s tem problem v smislu, da mora biti tip višji, da se počutijo varne (pa ja de, če bi njo in tipa napadla dvometrska omara, ji njen 190-cm običajnež ne bi mogel biti čisto nič v pomoč), samo te očitno potrebujejo bodyguarda, ne partnerja.
Je pa malo manj cm grozno nadležna zadeva, če si nabereš preveč kg, v tem primeru pa priznam, da so v prednosti višji tipi, ker se vseeno malo drugače porazdeli. Razmišljaj kot velik, ne obremenjuj se s cm.
Le malenkost višja se nisem obremenjevala s tem, koliko večji naj bi bil ‘pravi’ moški. Bolj kot to je bil pomemben občutek, ko si mu segel v roke. Topel, čvrst, nekako domač stisk dlani, ki se prilegata ena drugi – v tem še danes vidim ‘znak sorodnosti’.
Sicer pa me pri drugih pritegne skladnost gibanja, iskrivost pogleda in podoben smisel za humor.
Jaz sem visoka 175 cm. V življenju sem bila trikrat zaljubljena v fante, ki so bili manjši od mene. Od tega sem bila poročena z moškim, ki je bil celih 10 cm manjši od mene! Z njim imam tudi otroke. To, da sem BILA z njimi, ti gotovo nekaj pove. Kot prvo, to da z njimi nisem več. Naj ti povem, zakaj. To niti pod razno ni zaradi njihove višine, saj me privlačijo približno enako visoki moški, skoraj raje nižji, saj jim tako lažje gledam v oči, lepše se je tudi objet z nižjim moškim, saj me lažje objame okrog pasu, kjer najbolj paše, pa ni si mi treba zlomit vratu, ko se poljubljam z njim. No, o detajlih ne bi tukaj 😉
Aja, zakaj nisem več s temi tremi moškimi? Vsi so bili toliko zakompleksani zaradi svoje višine, da so to hoteli kompenzirati s tečnobo in preveliko oblastnostjo. Kot da bi hoteli na nek način nadomestiti primankljaj pri višini. Kot da bi si hoteli na nek način dokazati, da so pravi moški. Še posebej ta, ki je bil moj mož. Bil je tako glasen, da me je kar rezalo v možgane. Sploh se ni znal tiho in mirno pogovarjati. Kar naprej se je silil, da bi bil eksploziven.
Najprej se boš moral sprijazniti, da pač nisi najvišji. Tudi jaz sem se morala v življenju sprijazniti, da nimam ravno veliko številko modrca. Zato pa raje premišljujem o tem, da je moje drobceno bogastvo čvrsto, prožno, čutno in da je več kot odlično odigralo svojo primarno nalogo, torej dojenje otrok. Tudi ti poišči kvalitete pri svojem telesu in jih začni občudovati. Imaš močne roke? Čvrst trebušček? Vsega pač ne moremo imeti. Nekateri moški imajo pač višino, zato pa jim morda manjkajo druge kvalitete. Nauči se občudovati pri sebi, kar imaš in tudi seveda pri drugih to, kar imajo oni edinstvenega.
Ljudje imajo komplekse, ker menijo, da njihove značilnosti niso družbeno sprejemljive oz. zaželjene. Nenehno medijsko forsiranje popolnosti (za vzdrževanje katere so potrošniki pripravljeni precej odpreti denarnico) v marsikomu zasidra občutek nedosegljivega ideala.
Ko pa ljudje izoblikujejo svoje vrednostne kriterije (včasih k temu pripomore tudi to, da preberejo in dobijo potrditev, kaj vse je – skozi oči drugih – tisto, kar zares šteje), najdejo somišljenike, v družbi katerih si upajo pokazati tudi svoje kvalitete.
A65, to je res, ampak to je spet samo opravičevanje zakompleksanosti. Odrasel zrel človek, ki se sprejema takšnega, kot je in je ponosen nase, ni zakompleksan, ker nima razloga. Zakompleksanost je značilna za obdobje najstništva in iskanja samega sebe, če se nadaljuje v odrasli dobi, pa je to velik problem, s katerim se mora človek soočiti, ne pa pred njim bežati v krog somišljenikov.
Tukaj imamo primer moškega, ki verjame, da ženskam ni privlačen, ker je visok 170 cm. Njegova višina je problem, ker jo on dojema kot problem. To njegovo držo ljudje okoli njega čutijo. Če sam sebe obravnavaš, kot da je s tabo nekaj narobe, te bodo tudi drugi tako dojemali.
Ne, da opravičujem zakompleksanost. Morda se le skušam vživeti, kakšni so vzvodi, da Palček čuti tako, kot piše. Nenazadnje pa je bistveno, da najde način, da vidi, na kaj vse drugega je lahko pri sebi upravičeno ponosen. Posledično bo začel drugače dojemati svojih 170 cm, saj bodo tudi v prihodnje nespremenjeni.
Nekateri ljudje v odrasli dobi premorejo obilico prepotentnosti, ki jo za povrhu enačijo z zdravo samozavestjo. Okoli njih se oblikuje krog somišljenikov. Če v njem ne vidiš svojega mesta, ne pomeni, da bežiš pred drugače mislečimi – le zavestno se odločiš, da to ni sredina, katere del bi želel biti.
Vsak ima kako pomanjkljivost. In če bi nenehno poslušala, kako odbijajoča je, bi morda tudi ti imela kak problem pri navezovanju stikov – pa naj si še tako samozavestna. Dokler ne bi tega uspela sprejeti kot neločljiv del sebe, za kar pa nekateri rabijo več časa.
Kaj pa 162 cm višine pri moškem, ki obupuje, ker ne more najt ženske?
Tudi 155 cm ženske hočejo fanta z najmanj 170-175 cm.
Takega poznam.
Boste rekli tudi zanj rekli, da to ni noben problem, če ima kot moški samo 162 cm?
Sem ženska, imam 161 cm. Če o meni govorijo, mi pravijo ‘ona mala.’
Ampak jaz lahko vsaj pete obujem.
Z avtorjem teme pa se nikakor ne strinjam, da je 170 cm višina za moškega problem. Poglejte naše telovadce, oni blonten, je tudi nekje tu nižje rasti, pa kakšne mišice ima in že ima družino.
Sem pa že vidla zelo nabildanega 165 cm moškega (verjetno kaki steroidi, ne samo proteini) z višjo punco, pravo manekenko !
Avtor, bildaj in ne kompliciraj!
Ma kakšna zakompleksanost. Briga mene, važno mi je, da dobim žensko. Če bi večina žensk reklo, da jim je višina moškega toliko pomembna, kot dolžina trepalnic, potem bi se mi sladko jebalo.
Ni problem v meni, problem se nahaja od zunaj. Če bi imel žensko, bi mi a tistim pod 185 bilo vseeno, če vse na forumu napišejo, da za tistimi pod 185 ne pogledajo.
Hočem reči, da imam s tem izrazito manjšo izbiro. Oz. manj potencialnih partnerk.