Najdi forum

vietnamski prašiček

Saj v bistvu ne rabiš posebnega prašiča, da ga ne zakolješ. Imaš lahko povsem navadnega 😉

Yo_, vseeno bi potrebovala boljši odgovor. Ta mi ne pove kaj dosti.

Nekaj imaš tukaj napisanega:

http://www.aler.si/novice-in-nasveti/vietnamski-prasicek-kot-domaci-ljubljencek

http://kinkela.mojforum.si/kinkela-about2-0-asc-0.html

Kot lahko prebereš, ti “mini” pujski niso ravno zares majhni, saj imajo tudi 60kg in več. Zdaj, kakšno zagotovilo poleg vsega še imaš, da ne gre za križance s katero drugo sorto… Vprašanje.
Ko sem živela izven mesta, je vietnamsko pujso imel nek kmet – so mu jo podarili neki ljudje iz mesta, ker je enostavno postala prevelika. Kupili so jo, ker so verjeli, kako bo to ostalo nekaj miniaturnega. No, glede na to, da je bila pujsa še precej debela ti povem, da prav velikanske razlike v velikosti z navadnimi prašiči sploh ni bilo…

Najlepša hvala Yo_!
Samo še eno vprašanje. No, če je potem vietnamski prašiček v bistvu prašič, a potem sploh obstaja kakšna manjša pasma in je ravno tako primerna za v pogoje, ki jih ima navaden prašič?
Hvala že za vnaprej. 😀

Najlepša hvala Yo_!
Samo še eno vprašanje. No, če je potem vietnamski prašiček v bistvu prašič, a potem sploh obstaja kakšna manjša pasma in je ravno tako primerna za v pogoje, ki jih ima navaden prašič?

Ojla! Menda naj bi bil nekoliko manjši perujski pritlikavi prašič. Pokliči v ljubljanski ZOO in se malo pozanimaj, ker jih imajo. Gotovo ti bodo vedeli vse povedat, kar te zanima 😉 Pa še pogledat si jih lahko greš 🙂

Yo_!
Res najlepša, najlepša hvala!

živijo!
ko je že načeta tema o pujsih, bi tudi jaz nekaj vprašala. kje po Sloveniji so najboljše vzrejne farme prašičev? (mislim teh hišnih pujsov oz. prašičiev ki niso za zakol)

Mislim, da vzrejnih farm v Sloveniji ni.

a ne?? ja in kje se potem dobi takega pujska?

Pri kom, ki ima doma leglo, a ne. Saj to niso farmski prašiči, da bi se jih množično vzrejalo. Že tako jih je absolutno preveč.

aha. hvala. a potem mogoče kdo ve kje se dobi kako farmo?? oz. kakega rejca?

Farm ni, kot sem ti že zgoraj napisala.
Rejci oglašujejo sami, zdaj, koliko so to res 100% prašiči te pasme, se boš morala pa sama pozanimat.

OK! 😀

Mi pa smo doma dobili ze odraslega samcka in samico, samcek je pa zelo zelo prestrasen, prav vsega se boji, tko da se ga s tezavo dotaknes. Očitno je doživel nekaj kar ne more pozabit in smo zanj sovražniki.
Imamo jih zunaj v ograji, zvecer pa zapremo v hlev. Zanima me , kako jih naučiš lulat in kakat na eno mesto, ker so me zelo razočarali, saj lulajo in kakajo povsod, tako zunaj kot v hlevu, lezijo dobesedno v sranju…;((

Ne vem kako so prej ziveli, a so ocitno tko in zdaj znajo le tako? A jih je mogoce navaditi na red sedaj ko so odrasli?

Upam da se najde kdo ki mi bo znal pomagati.

hvala

Živjo. mene pa zanima koliko moraš biti približno star da lahko skrbiš za majhnega pujska. ali je enajst let dovolj? seveda bi hčerki pri vzgoji pomagala tudi jaz. prebrala sem ogromno o njih a še vedno berem. in kakšen je to strošek? ali je dovolj velika hiška na prostem v velikosti 2krat2m in kak m in pol ( najbrž malo manj visoko) z izhodom v ogrado dolgo skoraj tri metre in široko 2m. v ogradi bo tudi blatna luža (kopali ga bomo tudi),senčna večina,prostor za hrano in seveda veliko prostora,da bo lahko ril. ali je pametno da ga damo ven šele po treh mesecih, ali naj gre ven že prej? hčerka ga bo na sprehod peljala 2krat na dan , povejte če je to premalo lahko ga tudi do petkrat. notri bo imel svoj spalni kot, stranišče,… KAJ naj še ima? ali je vredu da hodi v pasjo šolo in ali lahko hodi potem z drugimi psi? ali je kdo kje našel kakšno leglo ki bo za oddajo pripravljen oktobra ali pozno septembra? hvala za vse napotke in odgovore

Mene pa zanima kaj vietnamski prašiček je.

Živjo. Za faks bom posnela serijo fotografij živali v studiu in bi izjemno rada imela tudi prašička. Ga ima kdo od vas doma in bi bil pripravljen ga pripeljat na snemanje v Ljubljani? Najlepša hvala 🙂

New Report

Close