Varstvo – kakšna cena???
Pozdravljeni!
Mogoče to ni tema za ta forum, toda vaši odgovori so eni bolj “normalnih” na teh forumih! :))
Zanima me če ima kdo izkušnje z varuškami majhnih otrok in sicer, kakšne cene ponavadi postavijovaruške, oz. koliko bi vi bili pripravljeni plačati za varovanje? Kako je s tem da je recimo varuška pri vas več ur (7,8) in s hrano?! Pa prevoz, če je recimo malo bolj oddaljena!?
Kako naj preverim poštenost in zaupanje teh deklet? Dandanes je težko dobiti zanesljivega in poštenega, zato bi se rada prej prepričala! Toda kako!?
Najlepša hvalavam za vse odgovore in pomoč!
Lep sončen pozdravček
Bacek, moja mama varuje otroka na svojem domu, okoli 8 ur na dan – včasih malo več, drugič manj – po dogovoru. Cena je pa enotna, na mesec 55 tisočakov (razen če otroka ni dalj časa: bolezen, počitnice ipd.). Če gre za lažje obolenje, je otrok ravno tako lahko pri njej. V varstvo oz. ceno je vključena tudi kompletna prehrana, plenice in pripomočke pa prinesejo starši, ko zmanjka. Varstvo pa obsega po dogovoru: vsakodnevne sprehode (vsaj 1x dnevno), igro, risanje, ustvarjanje, branje, učenje pesmic, navajanje na gospodinjska opravila (odvisno od starosti otroka) oz. po dogovoru še kaj več (z enim od malčkov sta npr. delala tudi vaje za učke).
Ja, pri izbiri varuške je potrebna previdnost. Vem namreč za gospe, ki čuvajo otroke, vendar gre res samo za čuvanje in nič več. Že to ni v redu, kajti izbrati je treba varuško, ki se bo z otrokom resnično ukvarjala.
Lp, Yo
p.s. moja mama je iz Ljubljane
———————————————————————————————
Kljub vsemu mislim, da je dobro, da je otrok v družbi večih otrok.
——————————————————————————————–
Ups, pozabila sem napisati, da mama varuje otroke od enega leta pa tja do 2,5 ali 3 let, ko otrok resnično že potrebuje družbo. Pri tej starosti se starši ponavadi že odločijo za vključitev v vrtec.
Aja, pa še to: tudi pri varuški zahtevajte obvezno uvajanje.
Lp, Yo
Našega bo pazila gospa s 30-letnimi izkušnjami. Pazi 3 otroke, od 1-2,5 ali treh let. Jaz sem zanjo dobila veliko priporočil znancev, ki so bili z njo zadovoljni. Smo se seveda tudi mi že spoznali :-). Hmm, ne vem, če bo vse tako kakor bi sama želela, predvsem kar se tiče hrane in gibanja na zraku. Gospa ni več rosno mlada in ne bo mogla tekati in toliko ur preživeti z njimi zunaj kot je to sedaj (sem namreč na porodniški). Se pa menda ukvarja z njimi. Upam.
Tej gospe prijateljsko pomagata še en gospod in gospa. Cena je 32000 sit/mesec, vsak mesec, tudi če je na primer s starši na morju, ali preprosto odsoten. V to ceno je vključen tudi zajtrk in kosilo. Malico, plenice,… prinese seboj.
Vem, da je izbira težka. Mislim, da je zelo pomemben vtis, ki ga bo oseba naredila nate. Kar zanesi se nanj. In seveda reference ljudi, ki jim lahko zaupaš.
Ker ti, če prav razumem, ne iščeš še stalnega varstva, ti morda pride prav še ta informacija. Kolegici pazi otroka gospa 2 x na teden po štiri ure in sta dogovorjeni za ceno 12000 sit.
Upam, da sem majčkeno pomagala.
hana