Vagisan
Spet jaz… In sicer, že od začetka nosečnosti imam težave z izcedki ipd. Zadnje dni opažam, da imam popolnoma mokre hlačke, celo tako zelo, da imam mokro skozi trenirko. Videti je brez barve, čez cel spodnji del hlačk, na papirju kot prozorna sluz, včasih celo rumeno zelene barve, kadar mi premoči čez hlačke je navadno brez vonja, ko je rumeno zelene barve ima nek vonj. Zanima me, kaj bi to lahko bilo? Noseča sem 16 t in 2 dni, pregled imam v ponedeljek. Ali bi morala že kaj prej kontaktirati svojo ginekologinjo? Je varno počakati do ponedeljka?
Spoštovani,
v tem času nosečnosti je odtekanje plodovnice izjemno redek dogodek in še ta večinoma po amniocentezi, torej po odvzemu plodovnice. Tudi če bi se to zgodilo in gre za spontano predrtje ovojev, nosečnosti ni pomoči in bo prišlo do splava prej ali slej. Vseeno dvomim, da gre za tak pojav in bolj verjamem, da je za domnevni izcedek odgovoren Vagisan, ki se raztopi in izliva iz nožnice poleg še dodatnega izcedka, ki v nožnici itak nastaja. Mislim torej, da načeloma lahko čakate na redni obisk, če bi v tem času prišlo do krčev in/ali zvišanja temperature, pa se odpravite v bolnišnico na ginekološki oddelek oziroma na ginekološko urgenco.
Danes sem bila pri ginekologinji. Poleg rednega pregleda, mi je še vzela bris nožnice za testiranje na neke bakterije, zopet pa mi je razkužila nožnico. Zanima me, na kakšne bakterije je dala testirati in pa vaše mnenje, ali je to razkuževanje nožnice v drugo varno? Bi vi na njenem mestu v taki situaciji tudi tako reagirali oz. opravili razkuževanje? Če prav razumem, otroku to ne škodi?
Spoštovani,
bris je običajno nespecifičen, pač mikrobiološki bris, ki bo pokazal, če so v nožnici bakterije in katere. Če bi ugotovil, da ne gre za odtekanje plodovnice (UZ), bi verjetno ravnal povsem enako kot vaša ginekologinja. Razkuževanje nožnice plodu prav nič ne more škoditi.
Ona je rekla, da ne gre za odtekanje plodovnice, že ko mi je vzela bris nožnice je to rekla, tudi na uz pregledu je rekla, da je plodovnice dovolj. Ne vem pa kaj je naredila, da je to vedla, a obstajajo posebni testi za to? Pa še to, danes me po tem razkuževanju, že cel dan ves čas tišči na vodo, je to zato, ker me še vedno malo peče?
z UZ se vidi, koliko je plodovnice in če bi odtekala, bi je bilo manj ali nič. To običajno zadostuje ob pogledu v nožnico, pri katerem vidimo normalen MV. zakaj vas tišči na vodo pa žal ne vem, vendar to ne bi smelo imeti zveze z razkuževanjem.
tega pa žal ne vem.
V ponedeljek sem imela ponovno kontrolo pri ginekologinji, naredila je tudi uz. Zanima me, zakaj pri meritvi obsega glavice piše, da ustreza 16 5/7, pri obsegu trebuščka 16 3/7, dolžini nogice-stegnenice 16 1/7, zakaj taka razlika? Kdaj se to uskladi?
Pa še to, zaradi diagnoze mobilne ledvice, imam uz abdomna, zakaj je to pomembno v nosečnosti?
Spoštovani,
omenjene razlike sploh niso nobene razlike! Vse, kar je znotraj +/- 10% ali izraženo v dnevih, je torej v tem času nosečnosti lahko toliko kot traja nosečnost +/- 10 dni. Sicer pa ste svoj post poslali v povsem neustrezno rubriko. Vem, da vam je lažje pod svoja prejšna vprašanja pisati naprej a to ni ustrezno. V prihodnje prosim zavoljo reda na forumu svoje vprašanje bodisi pravilo naslovite ali ga vsaj pošljite v pravo rubriko. Z Vagisanom namreč vaše vprašanje nima nobene zveze in pod tem naslovom se vprašanje pač pojavi v javnosti.
Pozdravljeni,
mene nekaj zanima sem v 34 tednu nosecnosti. ze od zacetka nosecnosti imam tezave z belim tokom u porabljam redno canesten svecke in kremo, ter vagisan. pred enim tednom sem imela lazne popadke in sem bila na ctg v porodnisnici. pregledali so me tudi vaginalno in z uz. vceraj sem si dala vagisan in ko mi je isteklo so bile tudi rdece pikice pa malo rdeckasto, zatem sem normalno urinirala.
Ali bi me moralo skrbeti, dojencek normalno brca kot vedno.
Lep pozdrav,
Sabina
Spoštovani,
mislim, da trenutno ni razlogov za pretirane skrbi in posebni ukrepi niso potrebni.
kaj je bolj varno uporabljati http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-gyn-floraplus ali http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-gyn-actigel če je MV že odprt ali je bolje, da nič ne uporabim
oboje je enako varno in lahko uporabljate tudi pri že odprtem MV, odsvetujem le globoko nožnično apliciranje.
Pozdravljeni,
sem v 33.tednu nosečnosti in sem zaradi vnetja dobila fluomizinom vaginalne tablete za njimi pa sem začela z vagisan globulami. Po vagisan globulah sem imela obilen gost izcedek rumenkaste barve, dvakrat v dnevu, danes pa je ta izcedek gost in rjavkaste barve. Lahko to povzročijo globule, je bolje da preneham z uporabo?
Lp
ne, globule Vagisan ne povzročajo nobenega izcedka. Če že, je izcedek posledica samega vnetja ali pač krvavite brez vnetja od nekod višje (maternica, maternični vrat, nožnica). Z uporabo Vagisana ni treba prenehat.
lahko mirno uporabljate Vagisan do poroda
Pozdravljeni! Sem 11. dan ciklusa. Za vzdrževalnje normalne vaginalne flore sem si vstavljala Vagisan, 2 vaginaleti tudi na kuncu menstruacije, ko se je bila pristona rahla krvavitev oz. že rjavi izcedek. Sedaj se mi že 3 dni na dnevnem vložku pojavljajo črne oz. rjave pikice, včeraj z gostim izcedekom. Izgleda kot umazanija. Srbečice in pekočega občutka kot obicajno pri vnetju, nimam. Je možno, da so še ostanki menstruacije ali bi lahko bilo kaj drugega? Drugi petek imam predviden prenos zamrznjenega zarodka in me skrbi, saj se mi je kaj takega pojavilo prvič. Hvaležna bom za odgovor.
Spoštovani,
vagisan je pripravek na osnovi mlečne kisline, to pa povzroča zakisanje nožnice, kislina pa na kri vpliva tako, da ta spremeni barvo bolj proti rjavi in temni, pa tudi tvorba strdkov oziroma usedlin se lahko poveča. Skratka, nič ni narobe.