v življenju moraš intimno poskusiti z večimi?
Dober dan, imam zaenkrat tak teoretičen “problem”. S punco sem 1 leto, vse je sicer lepo in prav, seveda ni popolna, kot nobena. Do zdaj je ona samo z mano, jaz pa sem samo z njo imel intimni odnos. Zadnje čase pa se mi v glavi pojavlja uprašanje oz. nekakšen nagon, da bi probal še s katero drugo.
Pač nikoli še nisem varal ipd. pa imam kdaj take trenutke, da bi to probal. Sicer nič čustveno ampak samo seks. Taki trenutki pa ponavadi pridejo, ko se dalj časa ne vidiva (počitnice, šolske ekskurzije ipd.). Kdaj se mi zazdi, da je ona tista prava s katero bi lahko bil res zelo zelo dolgo oz. za vedno in tudi ona mi večkrat pove, da razmišlja o tem da bi bila za vedno skupaj. Potem si večkrat nekako zamislim, če bi bilo z drugo kaj drugače kot z njo. Velikokrat imam priložnost, da bi jo lahko prevaral ampak potem nekakšna blokada v glavi, kaj če izve, kaj če je res ona tista prava in se kaj tazga razve čez nekaj let, potem bo use uničeno.. Sem nekako razdvojen, učasih sem že odločen, da probam z drugo, pač samo enkrat se živi itd.(pomislim, da bi zdaj ko sem mlad probal takšne stvari, da mi potem, ko bom starejši ne bodo hodile po glavi) učasih pomislim tudi na tak način, da četudi bi šla z njo narazen (ker bi se kaj razvedelo) je potem še veliko žensk in “pravo” bi že našel.. hmm spet drugič pa si mislim ona je tista prava, oseba, ki jo imam rad, ji lahko zaupam, in bo vedno ob meni in ji ne morem kaj takega narediti..
Ampak potem drugič spet tisto, kaj če le probam z drugo samo da vidim kako mi bo kaj pa vem. Kaj so vaše izkušnje, mnenja, se splača tvegat? Ali bi mi bilo drugače z drugo ali je seks pač seks? Je možno da bi v življenju samo z eno? Zavedam se, da sem še mlad in verjetno je bolje da to zdaj naredim kakor pa potem enkrat, ko bojo mogoče že otroci.. Sicer nimava nobenih težav pri spolnosti, use je zelo uredu ampak useeno.. Verjetno se tole bere dokaj “nezrelo”, ko si starejši verjetno drugače razmišljaš? Kakšnikoli vaši nasveti bi bili dobrodošli…
Madona…kok pa traja ta ekskurzija da takoj začneš razmišljat o drugih ženskah? 5 let?
Glej, vsi smo krvavi pod kožo,vendar če se ti s tem toliko obremenjuješ, oz. zelo pogosto razmišljaš o tem, in to že po enem letu veze, bi se jaz na tvojem mestu vprašal, če si ti sploh predstavljaš prihodnost s svojim dekletom.
Dragi Mihar:
🙂 povsem razumljivo je, da “te zanima, kako je pri sosedih”, zvedavost je popolnoma normalen pojav. Težko ti bo kdorkoli povedal recept, ki ga ni. Kolikor sem se v teh svojih letih naučila, se seks od seksa razlikuje. Osebno seks še vedno gledam s čustvene plati, nekateri ga vidijo s fizične.
Če boš svoje dekle “prevaral” in bo izvedela, bo prizadeta, kaj bo storila ona boš zvedel samo, če bo to storil, če je ne boš, te bo verjetno vedno zanimalo kako je drugje.
Moj bivi mož je bil moj prvi seksualni partner in to je ostal kar nekaj let in ko sva se razšla sem imela težavo, kako v posteljo z drugim…. Za seks je potrebna tudi kemija…
Razmisli, ker karkoli boš naredil, boš naredil in nosil ti….
🙂
No ena verjetno podobna veza kot vajina, jaz sem imela še ne 16 let on 19. Eden drugemu sva bila prva partnerja, tista prava čutveno in prva intimno. In tako je ostalo vseh 11 let in pol. Midva se tega nisva spraševala, kako je drugje, imam drug z drugim dovolj dela. 🙂
Zdaj sva že poročena, imava družino. Ne vem kako bi sprejela, če bi zdaj rekel, da želi poiskusiti še kje drugje. Oziroma vem, ne bi sprejela, in enako lahko trdim zanj.
Če že po enem letu razmišljaš o seksu z drugimi, boš s časom samo še bolj. Tak da po moje se prej ali slej boš spustil v kaj takega..
Nekateri ostanejo s prvim do konca življenja.. si ne želijo probati ničesar drugega. Ljudje smo si različni. Jaz si kaj takega ne morem predstavljat.
Koliko sta pa stara?
Jaz pa menim,da si partnerja za življenje lahko izbereš šele ko sam dozoriš, odrasteš, se razviješ v samostojno osebnost,ki ve kaj in kam hoče v življenju. Vse ostalo je eksperimentiranje in iskanje samega sebe.
Zelo malo je možnosti, da bi se dva, ki sta se spoznala pri 15, tako skladno razvijala, da bi si ustrezala tudi potem,ko sta njuni osebnosti že izoblikovani.
Sama sem imela 16 let, ko sem spoznala svojega partnerja , on 17. En drugemu sva bila prva intimna partnerja. Po kakih 2-3 letih zveze, ko so prijateljive veselo menjale partnerje, je tudi mene zagrabila radovednost, prav tako mojega partnerja. Najhuje je bilo po 4-ih letih ko sem bila pod “zunanjimi” vplivi) na faksu v Mariboru in okoli mene polno enih tipov, ki so mi obljubljali nebesa. Z mojim sva šla za 4 dni narazen, saj me je jemal kot nekaj samoumevnega in v tistem času sem se zapletla z enim fantom s katerim sva že drugače prijateljevala, vendar seksala nisva saj ko je že namignil mi je šlo na bruhanje (pa čeprav sva bila z mojim takrat narazen). Od takrat naprej naju je še tu in tam kaj zamikalo, ampak vedno manjkrat. Enostavno sva si uredila v glavi, da nama najin odnos več pomeni kot seks, prav tako pa se zavedama da morda bi z drugim bilo nekaj časa res bolje (ker bi bilo nekaj novega), ampak na dolgi rok bi pa bilo verjetno podobno. Z leti že ne moreš odkrivat tople vode in tudi človek te ne privlači kot prvi dan. Skupaj sva že 11, 5 let in sva srečna in prav nič me ne mika da bi še s kom spala. Mi je pa moj ko sem imela tiste najbolj krizne čase rekel: “lej če te mika, probaj, ampak to zadrži zase”. Stvar je v tem, da je vedel da če bi imela resen namen bi ga pustila in probala z drugim. Te opcije nisem nikoli izkoristila. V bistvu mi je takrat, ko je to rekel želja nekako usahnila (sem se malo zamislila).
lp Maja
Se popolnoma strinjam s tem. Le zakaj ne bi probal z drugimi, če stalno premišljuješ o tem? Ampak najprej imej toliko jajc in povej svoji punci, da ne moreš biti več z njo, ker si še preveč nezrel.
Pa še to: rekla bi, da prve(ga), sploh če ti je bil(a) blizu ne pozabiš nikoli.
Zgleda, da se moraš opeči, da boš vedel, kaj si imel v ognju….
Nagon bi se dalo uporabiti veliko bolj koristno.
Pa kako lahko enmu (predvidevam) mladoletniku dajete moralke, ker ga zanima, kako bi bilo sexsat z drugimi, pa da je ni vreden in podobno?! Pa sej to ni vaš 40 letni mož s katerim imate dva otroka!
Naj se izživi in odkriva sebe in svet. Važno, da pred tem punci pove, da trenutno NI PRIPRAVLJEN na resno vezo. Ne pa da je nezrel in da je ona predobra zanj (saj je sploh ne poznate), pa neumnosti o koristni uporabi nagona….svašta!
Sori, ampak tudi tvoje mnenje v prvem postu je bilo zelo teoretično in neuporabno. Konkreten nasvet avtorju teme je skrit šele v tvojem drugem postu!
Malo me je zaneslo pri odgovoru, priznam. Samo tako trapasto mi je, da bo ta mladi fant pustil ali še huje – prevaral – svojo punco, s katero se ima super, samo zato, ker bi rad probal seksat še z drugimi. Sem se pač preveč poistovetila s to punco in se mi smili. Res ne bi bila rada na njenem mestu, ko bo šele po enem letu zvedela, da jo je prevaral z eno njeno kolegico iz sosednjega razreda in bosta šla narazen samo zaradi tega, sicer pa se odlično razumeta in sta ful za skupaj….
Je pa po drugi strani res bolje, da si da fant duška zdaj kot pri 40, ko bo že poročen in imel dva otroka s to punco. – Ampak sprašujem se, ali si je sploh kadarkoli tako zelo vredno dati duška, eksperimetirati, se iskati… in zavreči vse lepo, kar bi lahko bilo? Ali ne bo ta fant, ko bo enkrat začel eksperimentirati, vedno eksperimentiral in se iskal (tudi na račun drugih!) v nedogled?? To je pač samo moje mnenje.
Življenje je polno presenečenj. Ni zastonj rek “kdor ne reskira, ne profitira.” Če se tiščimo kot klop nečesa zgolj iz strahu, ker se bojimo, kaj bo, če (ne)bo…..to je zame vegetiranje ob živem telesu. Če te zanima, probaj, boš vedel kako je in te ne bo zanimalo več. Ali pa boš želel še. Kakorkoli, nekaj se iz tega naučiš. Važno je, da slediš svojim občutkom in si iskren do drugih. Le to ti prinese srečo, ki je pa subjektiven pojem in zato ne moremo posploševati. Za enega je sreča “svoboden duh”, za drugega goveja župa in speglana srajca.
Dejstvo pa je, da na svetu ne obstaja zgolj ena oseba, ena sorodna duša, ki bi ti bila namenjena. Poti se srečajo in se razidejo….včasih lahko prispevamo k temu, da hodimo po isti poti dlje, včasih (žal) ne moremo…
Ne predstavljam si tega, da sem celo življenje jedla samo eno vrsto kruha. Najprej sem morala poskusiti še koruznega,rženega, belega, da sem ugotovila, kateri okus lahko jem dalj časa.
Imam pa veliko prijateljev, ki so pri 15 mislili, da bodo do konca živeli od koruznega, pa so čez 15 let ugotovili, da je ržen vseeno boljši.
Če oba partnerja zadoščata enakim kriterijem, bodisi da sta imela oba imela veliko bodisi malo partnerjev, potem je to nekako pravično, čeprav dvomim, da ima kdo rad “izkušenega” partnerja kot življenjskega sopotnika, ki je jedel vse sorte kruh, če se izrazim po tvoje. 😉 Če so interesi in pričakovanja različni, potem taka dva ne spadata skupaj.
mojemnenje
Nagonom ali občutkom? To sta 2 različna pojma! Tudi nekako nezdružljiva, ker slednje nagonom v tem primeru pomeni, da ob vsakem manjšen seksualnem impulzu poskušaš skočiti v posteljo s 3. osebo.
Nagonom ali občutkom? To sta 2 različna pojma! Tudi nekako nezdružljiva, ker slednje nagonom v tem primeru pomeni, da ob vsakem manjšen seksualnem impulzu poskušaš skočiti v posteljo s 3. osebo.[/quote]
Ti govoriš o nagonih. Menda ja smo tolk socializirana bitja, da imamo to pod kontrolo.
Jaz sem hotela reči samo to, da če ga mika, naj poskusi. Ker če se bo cel lajf držal nazaj, samo zato, ker so baje taka neka družbena pravila, bo prej al slej znoru. Edino na podlagi lastnih izkušenj se človek lahko pametno odloči kaj je (zanj) prav in kaj ne.
Nagonom ali občutkom? To sta 2 različna pojma! Tudi nekako nezdružljiva, ker slednje nagonom v tem primeru pomeni, da ob vsakem manjšen seksualnem impulzu poskušaš skočiti v posteljo s 3. osebo.[/quote]
Ti govoriš o nagonih. Menda ja smo tolk socializirana bitja, da imamo to pod kontrolo.
Jaz sem hotela reči samo to, da če ga mika, naj poskusi. Ker če se bo cel lajf držal nazaj, samo zato, ker so baje taka neka družbena pravila, bo prej al slej znoru. Edino na podlagi lastnih izkušenj se človek lahko pametno odloči kaj je (zanj) prav in kaj ne.[/quote]
Iz seksualnih izkušenj se naj nauči, kaj je prav in kaj ne? Ne razumem.
Več spolnih izkušenj skozi menjavanje partnerjev sploh ne pomeni kvalitetnejšega seksualnega življenja. Boljše je imeti daljši in zato tudi bolj poglobljen odnos z eno osebo, kot pa bežne in površne z večimi, ker na odnosu je potrebno graditi skozi daljše obdobje, da lahko spremljamo napredek.
Pa madona kaj ste tolk zategnjeni? Saj mu nisem svetovala naj podre pol Slovenije!
Naj dela kar hoče. Priložnost zamujena, ne vrne se nobena.
Ti veš kaj je zate boljše, jaz vem zame, avtor bo pa vedel zase. Če enmu paše bit z nekom od svojega 10 leta do smrti, naj bo. Jaz imam sicer svoje mnenje o tem, pa pustmo. In ja, ljudje se oblikujemo tudi preko svojih seksualnih izkušenj. Tako bolje spoznaš sebe in tudi druge.
V življenju je najslabše obžalovati, da nečesa nisi storil (še posebej,če tega nisi storil zaradi takih in drugačnih družbenih pričakovanj), ko bi to lahko.