Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom v čem je razlika med konvekcijsko in navadno pečica

v čem je razlika med konvekcijsko in navadno pečica

Zelo mi je všeč tale pečica iz Ikee, ki ima možnost peke s pomočjo pare, zdaj pa sem ugotovila da je konvekcijska…ker nimam pojma, me kot sem napisala v naslovu zanima, v čem je razlika med konvekcijsko in navadno pečico???

razlika je v ventilatorju, ki ga konvekcijska ima, navadna pa nima.
dodatna prednost.

A potem je vsaka pečica, ki ima ventilator konvekcijska? Nisem vedla…HVALA.

citiram

Pečica s prisilnim kroženjem zraka (ventilatorska, konvekcijska pečica)

Na hrbtni steni te pečice je vgrajen ventilator in ob njem grelec. Ventilator sesa zrak iz notranjosti pečice, ki ga nato ogreje grelec (moči 2400 – 2800 W ). Vroč zrak kroži v notranjosti pečice in enakomerno porazdeli toploto. Pečemo lahko v dveh do štirih ravninah hkrati.

Zmogljivost ventilatorske pečice je v primerjavi s klasično pečico bistveno večja. Zaradi prisilne konvekcije in hitrega prenosa toplote je potrebna za pečenje 20 do 40oC nižja temperatura od tiste, ki bi bila potrebna v klasični pečici. Regulacija temperature je od 50 do 250oC, pri nekaterih pečicah le do 200oC.

Zaradi hitrega ogrevanja te pečice ni potrebno predgrevati, kar pomeni prihranek energije, razen pri kvašenem testu. Pri večini modelov teh pečic lahko vključimo tudi ventilator sam, brez delovanja grelca, za odtajevanje zmrznjene hrane.

New Report

Close