Utrip
Vprasanje941, 28.06.2026 ob 13:24
Pozdravljeni,
mene pa zanima, ce je na pregledu pri 6t viden utrip ploda (2mm) a se lahko malo sprostim ker se zelo bojim da bo na naslednjem pregledu kaj narobe in da naenkrat nebi bilo vec utripa
Če je v 6 tednu viden utrip ploda, so zelo dobre možnosti (več kot 90%), da se bo nosečnost normalno razvijala naprej.
Tveganje za splav oz neugoden izid nosečnosti je večje pri ženskah po 35 letu, še bolj naraste po 40 letu, pri ženskah, pri ženskah so že imele več splavov, če je prisotna vaginalna krvavitev ali je bi plodov utrip šibek oz počasen, pod 120 utripov na minuto .
srečno, N
Hvala za odgovor,
Stara sem 28 let, koliko meri utrip mi ni povedala, samo videlo se je takšno migotanje in je rekla da je to utrip.
Krvavitev je bila prisotna v 4 Tednu, trajala je 2 dni, zelo blaga, samo ko se obrišem, takrat sem tudi imela BV in sem dobila flumozin vaginalno 7 dni, je mozno da je od tega krvavitev? Kasneje krvavitve vec ni bilo. Sedaj sem v 7t
Vprasanje941, 29.06.2026 ob 21:24
Hvala za odgovor,
Stara sem 28 let, koliko meri utrip mi ni povedala, samo videlo se je takšno migotanje in je rekla da je to utrip.
Krvavitev je bila prisotna v 4 Tednu, trajala je 2 dni, zelo blaga, samo ko se obrišem, takrat sem tudi imela BV in sem dobila flumozin vaginalno 7 dni, je mozno da je od tega krvavitev? Kasneje krvavitve vec ni bilo. Sedaj sem v 7t
Možnost za splav pri vas je okoli 5%, 95% pa, da bo vse v redu.
Krvavitev v 4 tednu je lahko ugnezditvena, lahko tudi posledica vnetja.
Lahko ste optimistična. Srečno, N
Jaz bi se kar navezala na že odprto temo,
moja prejšnja nosečnost se je končala v 7t s splavom,
nato sem naslednjo nosečnost rodila normalno sedaj sem pa ponovno noseča in me prav tako daje paranoja da se bo srček ustavil. Stara sem enako kot gospa zgoraj, (29) , ali debelost tudi vpliva na večjo možnost za splav in koliko v %
lp, M
Melinda871, 02.07.2026 ob 17:01
Jaz bi se kar navezala na že odprto temo,
moja prejšnja nosečnost se je končala v 7t s splavom,
nato sem naslednjo nosečnost rodila normalno sedaj sem pa ponovno noseča in me prav tako daje paranoja da se bo srček ustavil. Stara sem enako kot gospa zgoraj, (29) , ali debelost tudi vpliva na večjo možnost za splav in koliko v %
lp, M
Žal se v vsaki nosečnosti lahko zgodi spontani splav.
Če ste že imeli potrditveni UZ in se je videl primerno velik plod s srčnim utripom, je pri vaši starosti 5% možnosti za spontani splav, debelost pa poveča tveganje za 1-2%. Dejstvo, da ste že imeli en spontani splav, tveganja ne poveča.
srečno, N