Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Uši – s čim jih odpravljate?

Uši – s čim jih odpravljate?

Evo, tretjič imamo uši! Fašemo jih vsake pol leta, v družini imamo tri dolgolaske. Potrebujemo štiri stekleničke naenkrat. Nix je drag. Kaj pa vi uporabljate in se obnese? Cena?

Hvala za namige!

samo ta šampon, ki si ga omenila. saj ga je v tubi 50 ml, to je za vsaj dve dekleti. pa še uporaba in učinek je več kot dober. saj ti ni potrebno prati z njim las čez en teden ponovno, če ni ogromno uši.

Frizerka nam je pred leti svetovala, da ko dobi otrok gnide, le-te uničimo z likalnikom za lase. Učinkovito!

Iskalnik je zakon,bi rekla Tanč.Kot pravi friterka uporaba likalnika je res dobra.Pramena las morajo biti zelo tanka,zelo dobro je treba odstraniti gnide.Vsak dan česati lase z električnim glavnikom.Tako se jih 100% odstrani.Za preventivo priporočam šampon in sprej za lase FLORA OVOPID.

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

po naši izkušnji z Nixom uške in gnide le hraniš. sama sem dobila izpuščaj po lasišču, podoben opeklini, ušk pa se nisem znebila.

meni ja ta novejša formula boljša. je pa res, da moraš vsake 3 dni nanest in ko naneseš sem vsaj jaz naši dala gor, še PVC kapo, pa zamotala z plenico v truban in še kapuco od haljice gor. no ja je trajalo nekja tednov da smo se jih znebili, ampak je uspelo, in imamo sedaj nekaj let že mir (že trkam na les).

obvezno pa nanesi po pranju z šamponom gor še balzam in potem še z balzamom na laseh le te ščeši. lasje so bolj gladki in gnide se lažje odlepijo.

kako čistiš stanovanje pa verjetno veš: vse kar se da opereš na max. dovoljeni temp., kar se ne da zamrzneš,… kako bi z tepihom ne vem, ma inkubacijo imajo kar dolgo, tako da jaz bi ga vrgla ven.

no ja, nimaš ravno izkušenj s tem, se mi zdi 🙂

šampon (tudi sprej) je komaj dovolj za eno glavo dolgih, gostih las in enkratno pranje je enako nič čez cca 10 dni, ko je lahko zaradi 1 preživele gnide spet polna glava…zato je potrebno pranje s tem vsaj 3x zaporedoma, nekje po 5. dneh, ko se ponovno izležejo uši iz preostalih gnid

drugač pa, par kapljic ČAJEVCA v vodo in s tem spirat glavo…to je zakon in niti malo strupeno oz. nam škodljivo, uporabiš ga lahko pri vsakem pranju (tudi preventivno)

Ja, pa tudi lase se na tak način uniči. Učinkovito.

Jaz sem pred leti zapravila enih 20.000 sit za preparate iz lekarne, da bi se moja otroka znebila uši. Ker pa ni nič pomagalo, sem se spomnila starega recepta (oz. me je mama spomnila nanj), ki deluje še danes:
Na umite lase naneseš malo kisa. Sprva lasje seveda nekoliko smrdijo po kisu, vendar si ga ne smeš sprati dol. Sčasoma vonj izgine (itak pa to narediš zvečer, tako da te drugi ne “zavohajo”). Baje postanejo lasje zaradi kisa gladki, tako da se uši in gnide ne morejo več obdržati na njih, zato popadajo na tla, kjer pa nimajo pogojev za preživetje. Ne vem sicer, v kolikih urah/dnevih na tleh poginejo, zato sem jaz pri mojih otrokih to ponavljala par dni. Je delovalo in definitivno je to tudi najcenejša varianta.

Ali lahko pove gospa, kje se dobi ČAJAVEC?

Za vas ga. “reka” pa: kakšen kis ste uporabljali? Iz trgovine? To ste ga dali na umite vlažne lase?

Hvala!

šampon (tudi sprej) je komaj dovolj za eno glavo dolgih, gostih las in enkratno pranje je enako nič čez cca 10 dni, ko je lahko zaradi 1 preživele gnide spet polna glava…zato je potrebno pranje s tem vsaj 3x zaporedoma, nekje po 5. dneh, ko se ponovno izležejo uši iz preostalih gnid

drugač pa, par kapljic ČAJEVCA v vodo in s tem spirat glavo…to je zakon in niti malo strupeno oz. nam škodljivo, uporabiš ga lahko pri vsakem pranju (tudi preventivno)[/quote]

žal smo imeli doma točno pred tednom dni uši. Poglej si navodila v škatli! Z navadnim čajevcem pa se jaz ne bi igrala. To so samo čenče. Kje imaŠ DOKAZ-znanstveni. ne rekla kazala.

če pa verjamete takim stvarem kot jih nekatere tukaj pišete saj, zato pa nikoli ne izginejo te uši.

Ja, navaden kis iz trgovine – jabolčni, ki ga uporabljam tudi za solate. Dali pa smo ga na umite in vlažne lase, kakšne 1/2 dcl ali par žlic približno.

Ko odkriješ uši daš Paradoise šampon. Potem vsak dan prešečeš z električnim glavnikom Robicom. Nato po tednu še enkrat opereš s tistim šamponom. Preoblčeš posteljino in vse kar je v stiku z lasmi presesaš tudi posteljo in tla itd. Račun pošlješ na ministrstvo.

drugač pa, par kapljic ČAJEVCA v vodo in s tem spirat glavo…to je zakon in niti malo strupeno oz. nam škodljivo, uporabiš ga lahko pri vsakem pranju (tudi preventivno)[/quote]

žal smo imeli doma točno pred tednom dni uši. Poglej si navodila v škatli! Z navadnim čajevcem pa se jaz ne bi igrala. To so samo čenče. Kje imaŠ DOKAZ-znanstveni. ne rekla kazala.

če pa verjamete takim stvarem kot jih nekatere tukaj pišete saj, zato pa nikoli ne izginejo te uši.[/quote]

ne gre za znanstvene dokaze, tukaj gre za izkušnje in jaz jih imam, tako kot verjetno ti. kot sem napisala, smo porabili denarja za sprej in s tem uničili lasišče, da je imela kar krvave lise po glavi! smo pa imeli potem z ušmi en čas mir.

naslednjič smo prali s tem čajevcem (po predlogu nekoga, ki je to tudi sam preizkusil in nam ga posodil za tisti čas – potem smo ga tudi sami kupili)…ne vem, zakaj se ni za igrat s čajevcem…mi ga uporabljamo tudi za herpes (pri tem ga sigurno dobiš nekaj v usta in do zdaj smo še vsi “živi”), pa za akne npr., piše, da je še za veliko več stvari, ampak mi smo ga za to do zdaj uporabljali…uši pa res od takrat več nimamo, to so moje izkušnje, znanstvenik pa nisem.

New Report

Close