Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva uporaba vaginalnih tablet pred porodom

uporaba vaginalnih tablet pred porodom

Dober dan, sem nosečnica v 37 tednu nosečnosti.
Sedaj sem bila na pregledu pri zdravniku, ki me je pregledal tudi ginekološko. Ker imam malo izcedka bele, malo rumenkaste barve, mi je predpisal vaginalne tablete, da se to pozdravi. Vendar mene nič ne peče, nič boli, niti ne srbi, tudi izcedka ni veliko, kar je povedal tudi zdravnik.
Opravičujem se, ker tega nisem vprašala zdravnika, vendar sedaj nimam več pregledov pri njem ( le še ctg- je in amnioskopije), zato me zanima naslednje: Do sedaj mi je za te težave vedno predpisal Canesten, a nisem vedela, da tokrat ne bo in ga zato nisem nič vprašala.
Predpisal mi je GEONISTIN.V lekarni mi je rekla ( tudi v navodilih) da vsak dan vstavim eno vaginalno tableto, in 6 dni. Med opozorili pa piše tudi: da po prvem tromesečju to zdravilo uporabljamo le v primerih, kadar koristnost uporabe presega nevarnost tveganja za plod( spalv zaradi nezaželenoih učinkov zdravila) in če drugi načini zdravljenja niso uspešni.Nosečnice, pri katerih smo se odločili za zdravljenje z Geonistinom, je treba opozoriti na previdno vstavljanje vaginalnih tablet.Zanima pa me:KAkO JE TO POTEM TREBA VSTAVITI?
ALI MORAM ,GLEDE NA TO DA JE IZCEDKA MALO IN DA NE POVZROČA NOBENIH TEŽAV , RES TO JEMATI 6 DNI, ALI PA JE DOVOLJ IN BOLJE, GLEDE NA OPOZORILO UPORABLJATI NPR. LE TRI DNI?
KaKO NAJ TOREJ RAVNAM’?Zelo bi vam bila hvaležna, če mi lahko pomagate, ker zdravnika ne bom več videla, ne vem pa ali je lahko kaj narobe glede na opoztrilo. Najlepša hvala. Povedati moram še to, da težav v nosečnosti nisem imelanobenih ( še bruhala nisem), niti nisem potrebovala nobenih zdravil, …Ali je uporab tega zdravila potem zame in otročka varna, primerna 6 dni?

Draga Mateja,

Geonistin lahko uporabljate brez posebnih “previdnostnih ukrepov”, ki jih niti sam ne poznam. Svečko se vstavi v nožnico tako kot vsako drugo svečko, pač čim globlje. Če težav nimate pa jih sploh ni potrebno uporabljati.
Sicer pa, kdo vam bo odčital CTG, če ne zdravnik? Sestra lahko prepozna le pravilen CTG zapis, o nepravilnem pa žal ne zna odločati. Za to je pristojen zdravnik. Tudi to je torej pregled, samo ne “ginekološki”, je pa obisk v posvetovalnici.

New Report

Close