Najdi forum

umetna koma

Ožjega sorodnika je v petek ob osmih infarkt. Takoj mu je bila nudena pomoč, umetno dihanje in oživljanje z elektrošokom. V enajstih minutah je prišel rešilec in so ga odpeljali v bolnišnico. Zamašene je imel srčne žile. Eno so takoj odmašili, drugo le delno, ker je žila menda zelo slaba in zelo zamašena. Ugotovili so, da je srce zelo oslabljeno. Ponoči se je prebudil in hotel vstati ter oditi domov. Zato so ga umetno uspavali, da bi se srce opomoglo. Zdravniki so mnenja da možgani niso okvarjeni.Po štirih oziroma petih dneh so zdravniki imeli namen počasi zbuditi pacienta, vendar so ugotovili, da ima resperatorni infekt. Zanima me, kaj sedaj to pomeni? Ali je naravna koma drugačna od umetne kome? Koliko časa je lahko pacient brez posledic v umetni komi? . Vem da ima sorodnik še težko nalogo, preživeti operacijo srčnih žil, pa vendar. Kaj lahko pričakujemo. Vem upanje umre zadnje, pa vseeno.

Umetna koma – smarnicabela

Morda ste pred kratkim brali v dnevnem časopisju, da je bolnik lahko v komi mesece ali celo leta če skrbimo, za redno delovanje srca in dihal ter za uživanje hrane in redno odvajanje urina in blata. Koma je izraz s katerim povemo, da je prisotna globoka nezavest, ki je lahko posledica hude bolezni, hudega udarca v glavo ali posledica delovanja zdravil, ki jih damo pri zelo nemirnih bolnikih. Zdravniki so dolžni storiti za bolnika vse dokler je prisotno upanje, da se bo zbudil, oziroma dokler upamo, da se bo stanje vseh organov popravilo.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

tri dni je od tega kar je moz v umetni komi, namrec je popil prevelik odmerek metadona in ga je zacelo dusiti in najprej je lahko se dihal sam vendar se je vse hitro poslabsalo in je zdaj v umetni komi diha s pomocjo aparatov. zanima me kako dolgo lahko to traja, ali nas slisi ko se pogovarjamo z njim, kaksne so lahko posledice potem ko se zbudi. Zanima me se ali se bo telo ocistilo vsega v tem casu ko je v komi ali bo stanje isto kod je bilo pred tem.
hvala

V vašem dopisu je premalo podatkov, da bi lahko odgovoril na vaša vprašanja. Prosim vas, da stopite v stik z zdravniki, ki bolnika zdravijo.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close