Tur
Spoštovani!
Na desni strani znotraj, na vhodu v nožnico sem opazila večjo izboklino, oteklino.. Zdi se kot nekakšna bula, tur. Ne boli, imam samo občutek kakor, da je desna stran bolj otečena. Zanima me kaj bi bilo to. Zaradi vnetja mehurja jemljem (7 dni)antibiotike, mislite, da bi bil to vzrok?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
na notranji strani malih sramnih ustnic je izvodilo Bartolinijeve žleze, ki izloča sluz za vlaženje vhoda v nožnico. Ta se včasih zamaši in žleza oteče. Če se to vname, nastane boleča gnojna bola, ki jo je potrebno prerezati, samo otečena žleza pa se lahko odstrani kirurško vendar ta operacija ni nujna, če povečana žleza ne moti.
Pozdravljeni!
Ravno o tej zadevi sem vam hotela pisati. Že tretji teden teče, odkar sem odkrila na “desnem spolovilu” oteklino.
Oteklina ne narašča, skozi je enaka, se pa čuti čez celo stran (cez celo desno spolovilo) in sicer bolj podolgovato. Problem pa je v tem, ker me zdaj že zelo boli. Sedaj že tako, da se včasih prav težko vsedem. Nekaj časa vmes pa tega sploh nisem čutila. Oteklina je drugače vedno enake velikosti in ne raste ali zginja. Kaj bi to lahko bilo?
Mislila sem, da gre za oteklo žlezo (čeprav ne vem zakaj, ker je drugače vse vredu), vendar se mi to zdi tudi “predolgo”, saj so žleze majhne.
Ali si lahko pomagam s kakšnimi zdravili?
Hvala in lep dan še naprej.