Trzanje ustnic, visok utrip
Pozdravljeni
Sem v 27 tednu nosecnosti. Zadnje dva dni cutim da mi spodnja ustnica ritmicno utripa. Ne vedno, ampak pride to utripanje nrkajkrat na dan. Je tidi zelo vidno, ce pogledam v ogledalo. Naj omenim ozadje. Zadnje tedne zelo slabo spim, zbudim se ob 2, 3, in potem konec. Ponoci cutim v glavi in levi strani reber mocno razbijanje srca, verjetno zaradi stresa, ker se sekiram, in vem da bom tezko oddelala v sluzbi neprespana (natakarica). V lekarni ne smejo dati nobenih tablet za nolespecnost zarafi nosecnoati. Prejsnji teden na rednem pregledu sem se slabo pocutila, mi je ginekologinja rekla, da grem lahko za en teden na bolnisko, da se malo pomirim, ker sem imela utrip 155 in visji pritisk (samo spomnim se, da je bil zgornji 176). Po pregledu mi je sicer utrip padel na 125 in pa pritisk na 130. Na bolnisko nisem sla, ker se to dogaja veckrat, in vem da bi po enem tednu sla tezje nazaj delat. V sluzbi je precej stresno, ker bo sef verjetno zaprl firmo in se sekiram kaj bo z mano, plus premalo delavk, in delam vsak dan 8 h, brez da bi se ustavila. Veckrat na dan v prsih in glavi cutim da se mi dvigne srcni utrip, mi kar razbija. Zelo me je strah, da to skoduje otroku. Ali imate mogoce kaksen nasvet.
Hvala za odgovor in Lp.
Spoštovani,
takšno stanje je za stalež in nič drugega. Tudi ni dovolj 1 teden, ampak dokler se zadeve povsem ne uredijo. Vse skupaj je za nosečnost preveč in če se tega primerno ne obravnava, se lahko pojavijo tudi zapleti. Ne morete sami rešiti firme, četudi delate cele dneve.