Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina trzanje mišic, živcev pod levo veko

trzanje mišic, živcev pod levo veko

Pozdravaljeni!

Pred dvemi dnevi sem opazila, da mi konstantno trzajo mišice, živci pod levo veko. Stanje je precej moteče sploh ko želim zaspati in čutim, da mi zaradi tega trza cel obraz? Pred dvemi leti so mi odkrili diskus hernijo C5 in C6 zaradi katere imam pogosta elektriziranja na določenih delih telesa. Hernijo še niso operirali… Zanima me ali bi to lahko bilo povezano s tem stanjem sedaj in možnim poslabšanjem hernije?

Hvala.

Lp

Kati

Živijo

Sem slučajno zasledil temo na trzanje, in me nekaj zanima.Star sem 27 let in mi že nekaj časa,ne vem kako bi opisal ta občutek , kot da mi nekaj trza v sredini prs ali mogoče nekoliko nižje (nad želodcem)
Občutek je zelo čuden kot da mi nekaj bije.To se mi dogaja kaka 2 meseca ,ne vsaki dan,tisti dan ko pa se mi že to dagaja mi recimo to utripne tekom dneva cca. 30x
Bi vas pa zelo lepo prosil za kakšen nasvet kaj to je in kako to odpraviti

L. P. Brane

Slučajno sem tole zasledila in bom delila svojo izkušnjo: pred nekaj leti sem imela te težave s trzanjem, trzale so mi mišice po rokah, pa malo po nogah, pa spet obraz, izmenično, ne naenkrat, ampak to je trajalo po cele dneve, dolge 4 mesece. Obupno sem iskala odg. pri zdravnikih, strah me je bilo, da ni kaj resnejšega, da je morda posledica narkoze, ki sem jo imela malo pred tem… , pila magnezij, vse mogoče prehranske dodatke, nič. Malo mi je težave omilil Dominor, kar mi je dalo slutiti, da je mogoče vse na živčni osnovi… Potem pa sem začela vsak dan piti Teran. Kozarček, dva, po jedi. Kadar ga nisem, so se težave ponovile… Mogoče je vse totalen larifari, ampak meni je trzanje povsem izginilo. Morda je psiha, morda skrivne sestavine vinčka :), ampak …Upam, da vama mine, ker je res neprijetno. Lp

Spoštovani Brane!

Verjetno gre za telesne znake tesnobe oz. paničnih napadov. Če vas to ne ovria pretirano, vam ni potrebno ničesar ukreniti.

Spoštovana llijana!

Alkohol je odličen anksiolitik, vendar je zelo nevaren, da se z njim zasvojite. Dva decilitra vina dnevno za žensko je že meja tveganega pitja alkohola. Če potrebujete trajno oporo, potem je bolje, da redno jemljete antidpersiv s pomirjevlanim učinkom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close