trzanje mišic
Spoštovani dr. Kersnik,
pred dobrim letom dni so mi začele trzati mišice po celem telesu (roke, noge…tudi na jeziku).
To se je zgodilo po hudem stresnem obdobju. Tudi načeloma sem precej anksiozna oseba s paničnimi strahovi in okm.
Googlanje me je spravilo “na tla” saj sem v njem našla samo hude bolezni, kar je povzročilo stopnjevanje trzanja. Potem je prišlo še rahlo mravlinčenje jezika- občasno. Pa tudi bolečine na različnih delih telesa, zadnje čase pa se mi pojavi tud rahel pritisk v levi senci.
Šla sem do nevrologa, ki mi je naredil klinične teste (reflekse in ostalo) ter prišel do zaključka, da to ne nakazuje na MS oz karkoli podobnega. To je zaključil s 99% gotovostjo in me za tisti 1% mojega dvoma poslal na MRI, da bom pomirjena.
Ampak nisem, jaz imam še vednov glavi MS- pa naj povem, da imam že od nekdaj strah pred MS. Par let nazaj sem prebrala nekaj v zvezi s trzanjem mišic in MS, in otem, ko sem izvedela, da ima sodelavka to bolezen, je tudi meni začelo vse trzati- to je jasno vidno. Sedaj pa še to mravljinčenje jezika in pritisk v glavi…
Sprašujem vas ali mislite, da so te težave lahko res zgolj psihološkega izvora, in da bi morali klinični testi, ki mi jih je opravil nevrolog biti vsaj malo sumljivi, da bi šlo za MS?
Že leto dni živim z dneva v dan, z neznosnim strahom in strahom pred rezultati MRI… mislim, da mi to tudi preprečuje zanositi, saj se “ne prime” že 7 mesecev.
Če vam ni odveč… a mi lahko samo na kratko pojasnite zakaj bi mi pomagal betabloker? Kaj ni to za srce?
Dobila sem nazaj tudi krvne izvide, vse ok. Magnezij je sicer tik nad spodnjo mejo, čeprav ga konzumiram vsak dan (po tableto, dve)…
Edino eritrociti so nekoliko pod mejo, vendar le minimalno.
Ščitnica, borelija vse negativno.
Hvala!
Hvala,
se bom pozanimala pri osebnem zdravniku.
Medtem sem dobila izvide MRI – vse je ok. Nimam MS ali kaj podobnega, česar me je bilo res strah.
Trzam pa še vedno.
Očitno imam res BFS – benigni faskulacijski sindrom (ki po nekaterih podatkih izhaja iz psihe). Ni pa nič nevaren.
Bom probala še z beta blokerji- če mi bo odobril.
Hvala!