trombozirani hemeroidi
Najprej vas lepo pozdravljam. Čeprav sem v iskalniku zasledila že veliko napisanega o hemeroidih, bi vas rada vseeno še nekaj vprašala.
PDP imam 15.12., se pravi čez par dni. V celi nosečnosti (to je moja tretja nosečnost) sem imela večkrat hemeroide, ki pa mi niso delali hudih težav. Sedaj zadnja dva tedna, predvsem pa zadnja dva dni, pa imam velike težave. Hemeroida (imam dva zunanja v velikosti velikega lešnika) me zelo bolita, tako da komaj hodim, sedim in ležim. Naj povem, da gre za ostro bolečino, ki nikakor ne mine in se zaradi nje tudi slabo počutim in ne vem, koliko časa bom še zdržala. Moram povedati, da drugače nisem občutljiva in bolečine v redu prenašam. Pazim na prehrano, mažem se z Modolexom, vendar ni nič bolje. Vem, da hemeroidi ne bodo izginili, a upala sem, da bodo vsaj bolečine. Včeraj sem morala celo vzeti tbl. Lekadola.
Ker sem zasledila, da je lahko hemeroid tromboziran, če gre za hude bolečine in ga je potrebno prerezati, sem se ustrašila, da gre pri meni prav za to. Kako naj vem, kako izgleda tromboziran hemeroid in ali naj se grem pokazat osebnemu zdravniku, kljub temu da je porod samo še vprašanje dneva? Ali bi v mojem primeru sploh opravili tak poseg? Kako naj si še pomagam, bojim se namreč poroda, ko me že sedaj vse tako boli, da je neznosno?
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Fanika
Spoštovani,
lahko le zapišem, da porod na razvoj sprememb na danki in zadnjem koncu debelega črevesa ne bo ničesar spremenil. Če želite rešiti težave s hemeroidi pa ni druge možnosti kot da pridete do proktologa, kar pa bo na napotnico verjetno trajalo več mesecev, zato poskusite samoplačniško.