trip-trap – KDAJ?
Kdaj ste ve vase malcke prvic posadile v trip-trapa, a morajo ze cisto samostojno sedet, a ste jih kaj zalagale. Nas bo kmalu 5m, se ne sedi, ga pa ze hranim po zlicki in ko imamo kosilo bi neznansko rad videl na mizo. Do zdaj je bil zadovoljen, ce je bil na tleh v lezalniku, tam ga zaenkrat tudi hranim. Tezko pa jem z njim v narocju, pa se nevarno se mi zdi, se bojim, da bo udaril po krozniku juhe, potem bo pa joj. Trip-trap imam sicer ze doma (iz paketa), sestavili ga se nismo. A je ze cas? A ste dele ze take majhne v trip-trap in jih mogoce nekako ‘oblozile’. Rada bi tudi, da se cimprej navadi na hranjenje za skupno jedilno mizo, tako da tistih stolckov z mizico ne bom kupovala.
Meni je 5.mes. prezgodaj. Sicer so se pri nas vsi trije praktično polno dojili polnih 6.mesecev in smo šele nato začeli s posameznimi žličkami. Najprej sem malega hranila kar v lupinici, saj je tam sedel dovolj pokonci, bil privezan, jaz pa sem imela prosti obe roki, da sem žličko brez nesreč (hmmm, kakor kdaj…) prinesla do ust. Včasih smo se nahranili tudi v naročju, saj smo precej mobilni, pa je treba tudi jesti, kjer pač si.
Mislim, da smo trip-trap pričeli redno uporabljati tam nekje v 7. mesecu. Imamo dva stola in tri otroke, tako, da je bilo najprej treba prepričati 4 letnika, da je že velik fant in lahko je kosilo, medtem ko sedi na klopi, da je njegovo mesto prevzel sedaj skoraj 10 mesečnik. Se pa tudi meni zdi takšen stol najboljša varianta, da je otrok res pri mizi skupaj z ostalimi.
Aja, na kakšen krožnik ali kozarec moraš pa vseeno paziti. SEdaj, ko hranim že tretjega otroka, se mi je še največkrat zgodilo, da je bilo kaj preblizu njegovim dolgim rokam… Še dobro, da mu vedno vse prej ohladim…
raglja