Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva trebušček v nosečnosti

trebušček v nosečnosti

Spoštovani dr. Pušenjak.
Zanima me, kako se ženski pozna nosečnost v posameznih obdobjih. Kdaj se ji že vidi, da je noseča?
A se ženski, ki je noseča 4 mesece, že vidi trebušček?

hvala

Dragi firbec!

Če dolžino nosečnosti merimo v mesecih, potem traja 10 mesečevih mesecev po 4 tedne. V teh mesecih je vrh maternice nekako na taki višini:
pri 4 mesecih nekako pride na prvo tretjino med sramno kostjo in popkom, pri 5. na drugo tretjino, pri 6. do popka, pri 7. na tretjino med popkom in žličko, pri 8. na dve tretjini med popkom in žličko, pri 9. do žličke in v terminu torej v 10. mesecu se spet spusti za tretjino nazaj. Kdaj se trebušček “vidi” pa je odvisno od postave ženske in “letnega časa” (torej od količine oblek na ženski). Na goli ženski postavi normalne konstitucije se pri 5 mesecih običajno ne more več spregledati nosečnosti.

Meni se je videlo že pri 14 tednih, vendar malo ne ne vem koliko, kmalu pa se je trebušček kar večal in večal in sedaj po 25 tednih je že ogromen. Tudi sama menim da je veliko odvisno od konstitucije ženske. Sama sem bila zlo zelo, preveč suha, in tisti , ki so me poznali so kaj hitro opazilai tuidi moj trebušček.

Naj še jaz povem svoje izkušnje s trebuščkom. Jaz sem nosila še v petem mesecu nosečnosti pajkice pa kratko majčko. Šele potem se mi je začelk trebuh večati. Pa tudi potem ni bil ne vem kako velik.

lp Lela

New Report

Close