trebuh-po porodu?
Spet vprašanje za vse ki ste ze mamice:)
Kaksen trebuh ste oz imate po porodu?js se ves cas sprasujem da niso se enga pozabili noter:)ne vem no imam samo 1 kg viska kar me ne moti,a ne vem kako da imam tak trebuh:(ostalo ok.Nikoli nisem imela trebuha,če mi je šlo kam mi je šlo v rit in stegna.Svojih hlač ravno zaradi tega ne morem obleči oz zaradi bokov.Zdej pa ne vem ali to mine ali se pač moram sprijazniti s tem;(Sem pa v 8.tednu po porodu.Kako pa ostale?ste kmalu oblekle svoje hlače?aja se pa polno dojimo,lp
Meni je tudi takoj po porodu bilo vse prav – stara oblačila, po 8 tednih pa celo ena številka konfekcije manjša, kot sem jo nosila pred nosečnostjo. Jaz sem z dojenjem vse spravla “dol”. Nisem pa nič telovadila, čeprav sem komaj čakala, da lahko začnem z kakšnimi trebušnjaki 🙂
Verjetno je različno od vsake ženske in njene konstitucije.
Lp, Eca
Glede trebuha se ne sekiraj. Zenske smo si zelo razlicne. Meni je znanka svetovala, naj pred 6. mesecem ne poskusam obleci svojih kavbojk. Njej namrec prve mesece niso sli gor, po 6. pa v bistvu se boljse kot pred nosecnostjo. Jaz sem jih lahko oblekla pri 4 mesecih. Prej pa sem imela eno tako vreco tam spodaj, da mi je slo prav na zivce. Aja, pa polno sem dojila. Potem pa je postopoma trebuh zginil. Nekaj mesecev po porodu sem tudi sama postopoma zacela delati trebusnjake, take bolj blage. Cez nekaj casa sem prisla na dve seriji – eno zjutraj in eno popoldne. Moz mi je sicer pravil, da jih delam brezveze, ker se nisem cisto dvigovala gor. Sam vec si nisem upala – sem imela kar precej diastaze pred rojstvom. No, nisem mogla verjet, kako raven in lep je postal trebuh po par tednih. Sem bila prav ponosna nanj!
Tako da: daj casu cas. Pa malo telovadbe, ko se bos cutila (zacni postopoma!), pa bos videla, da bo slo. Ce ne takoj, pa cez kaksen mesec.
Srecno!
Mamice, ki iz porodnišnice odidejo v oblačilih pred nosečnostjo so po moji oceni zelo redke. Sama sem 2. noseča. Po porodu sem za domov oblekla nosečniške hlače. Nato pa postopoma prihajala do svojih kil. Realno sem jih imela 4 mesese po porodu, prav tako tudi postavo.
Vstrajnost in ne prevelikih pričakovanj!!!!!
LP
Se zelo strinjam z 2Ano. Mene je npr. zelo prizadelo, ko mi je po prvem porodu tašča zelo hitro na dolgo in široko razlagala, kako je ona že takoj oblekla svoje kavbojke. Jaz pa sem bila kot v 5. mesecu nosečnosti. Počasi pa se je postava res vračala v svoji normalno obliko. Mislim, da sem potrebovala nekje pol leta. Tudi drugič je bilo enako, le da mi njene pripombe niso več prišle do živega:)))
Piki, nič se ne sekiraj. Daj si malo več časa, pa bo:))))
LP Anja