Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija tiščanje v prsih

tiščanje v prsih

Spoštovani,
prosila bi za vaš nasvet, in sicer že kar nekaj let občasno občutim bolečino oz. tiščanje v prsih. Gre za zbadanje in traja cca. do 10 minut. Takrat tudi ne morem globoko vzdihniti oz. opraviti kakršnokoli delo, zadne čase pa me ob tem”napadu” obliva tudi polt.

Stara sem 33 let, ne kadim, imam normalno telesno težo in se redno ukvajam s telesno vadbo.

Hvala za odgovor,
Simona

Iz vsebine vašega posta povzemam, da so pri vas prisotne težave funkcionalne narave, ki jih lahko najbolj uspešno obvladate z redno aerobno vadbo in po potrebi z nizkimi odmerki blagih pomirjeval.

Verjetno vam bodo zelo koristili rekreacijski sprehodi v naravi. Upam, da ne kadite. Morda ne bo odveč enkraten pregled pri kardiologu, da izključite organsko osnovo težav.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni

Stara sem 26 let, normalno prehranjena.Zadnje dni opažam nenavadno bolečino v predelu srca. Res je, da sem v zandjem času bila precej pod stresom. V družini smo imeli smrtni primer, sem tik pred dokončanjem diplome, z določenimi težavami se srečujem tudi na delovnem mestu. Krvni tlak imam že leta in leta kronično nizek (giblje se od 90-100/50-70. Sem vegeterijanka, uživam veliko sadja, zelenjave, pijem veliko vode. Ne kadim in ne uživam alkohola.

Vzroka za omenjene težave si ne znam razložiti.Konstantna bolečina, ki ne preneha in občasno ”pikanje” pa me začenjata precej motiti.

Hvala za vaš odgovor.

Opravičujem se za pozen odgovor. Težave pri srcu, ki ste jih navedli v postu ne kažejo na organsko bolezen srca. Nadaljujte z dosedanjim zdravim slogom življenja in si privoščite malo prave rekreacije.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close