Tezave z vidom
Spostovani,
Sem v 34 tednu nosecnosti (34/5). Na zadnjem pregledu je ginekologinja ob otipu trebuha rekla da je opaziti mocno otrdelost, kar tudi sicer cutim. Predpisala mi je Buscopan 3x dnevno. Naj se dodam da imam relativno svezi brazgotini po CR (2022) in miomektiji (2023). Poslala me je v ambulanto za patalosko nosecnost, kjer so mi rekli naj pridem na PDC v 37. Tednu. Danes sem imela tezave z vidom, oziroma blescanje. Torej s strani zelo slabo pregledno in omoticen pogled. Ce sm pogledala v telefon nisem zmogla oziroma sem zelo tezko prebrala kaj pise. Kot nek lesket, blescanje sem videla. Pritisk je bil 134/68. Ali je lahko tezavo povzrocil Buscopan? Po dbeh urah lezanja za je zadeva umirila.
Hvala in lp
Spoštovani,
otrdelost maternice v 3. tretjini nosečnosti postane signifikantna le, če se ob tem pospešeno krajša in odpira tudi maternični vrat, sicer pa ne. Očitno je vaša ginekologinja glede tega premalo izkušena in se je ustrašila normalnega pojava. Tudi Buscopana proti temu ne potrebujete. Motnje vida, ki ste jih omenili so sicer lahko tudi aura, ki ji včasih, ne pa vedno sledi glavobol po migrenskem tipu, teoretično pa bi lahko s tem imel kaj tudi buscopan. Glede na normalen krvni tlak to zagotovo ni preeklampsija. Ker buscopana ne potrebujete, ker tudi ničesar ne rešuje, ga lahko mirno opustite.