Tezave
Pozdravljeni
v noznici (prav v notranjosti) imam nek občasen pekoč občutek ki ga spremlja tudi srbečica ki je vsakodnevna. Vceraj sem imela rumenkas izcedek (verjetno ostanek vaginalet) brez kakršnega koli vonja, danes ga pa nimam. Bila sem pri ginekologinji in je rekla da mi brise na bakterije ne more vzeti ker mi ga je letos že vzela in zavarovalnica krije take brise samo 1x na leto. Rekla je da ne ve kaj bi to bilo in mi predpisala Vagisan za 1 teden, po enem tednu ni čisto nič drugače, težave so še vedno prisotne. Po Vagisanu sem si še 10 dni dajala laktobacile in spet ni spremembe.
Kaj naj storim ?? Hvaležna bom za nasvet. Lep pozdrav
Srbi in pece, 25.06.2026 ob 21:02
Pozdravljeni
v noznici (prav v notranjosti) imam nek občasen pekoč občutek ki ga spremlja tudi srbečica ki je vsakodnevna. Vceraj sem imela rumenkas izcedek (verjetno ostanek vaginalet) brez kakršnega koli vonja, danes ga pa nimam. Bila sem pri ginekologinji in je rekla da mi brise na bakterije ne more vzeti ker mi ga je letos že vzela in zavarovalnica krije take brise samo 1x na leto. Rekla je da ne ve kaj bi to bilo in mi predpisala Vagisan za 1 teden, po enem tednu ni čisto nič drugače, težave so še vedno prisotne. Po Vagisanu sem si še 10 dni dajala laktobacile in spet ni spremembe.
Kaj naj storim ?? Hvaležna bom za nasvet. Lep pozdrav
Vzrok za srbenje je najpogosteje glivično vnetje – tu pomagajo Canesten ali Rojazol vaginalete. Če pa ste v perimenopavzi ali po menopavzi, pa gre lahko za pomanjkanje hormonov.
Včasih so težave tudi zaradi kontracepcije – kaj pa uporabljate?
Torej – ko postavljate vprašanja ginekologu je vedno smiselno omeniti starost, kontracepcijo, kdaj v ciklusu se pojavljajo težave -ves čas, takoj po M, pred njo itn.
srečno, N
Se opravičujem za nepopolne informacije.
Stara sem 23 let, nikoli bila noseča, nikoli jemala kakršnekoli oblike kontracepcije, težave so prisotne vsak dan brez neke specifike glede ma ciklus itd.
Os. Gin. pravi da izcedek ni videti kot da so glivice ampaaak prav tako tudi ne ve kaj bi sploh lahko bilo zato mi je predpisala canesten kremo 2x na dan in 3 dni zapored canesten vaginete ampak popolnoma nobenih sprememb ni bilo, kvečjemu po vaginaletah me je samo še bolj peklo vse skupaj. Pila tudi Diflucan vendar pravtako brez sprememb na bolje.
Kaj storiti ? Dames me na primer bolj peče kot srbi včeraj pa ravno obratno, prosim za pomoč.
Prvič slišim da se zdravnik lahko samostojno odloča o tem katere teste bo zavarovalnica plačala in katere ne, zakon pravi da so PREVENTIVNI pregledi max 1X na leto, če pa ima ženska težave seveda da jo mora zdravnik testirat in pogledat kaj se z njo dogaja, to kar so vam rekli je non sense še enkrat jih pokličite in prosite za mikrobiološke preiskave, ne morejo vam na pamet ugibat takih stvari in na pamet predpisovati terapijo sploh če trajajo težave dlje časa in test vam po vseh zakonih pripada.
Postavite se zase
Lep pozdrav
Anonimno 1577, 26.06.2026 ob 15:07
Se opravičujem za nepopolne informacije.
Stara sem 23 let, nikoli bila noseča, nikoli jemala kakršnekoli oblike kontracepcije, težave so prisotne vsak dan brez neke specifike glede ma ciklus itd.
Os. Gin. pravi da izcedek ni videti kot da so glivice ampaaak prav tako tudi ne ve kaj bi sploh lahko bilo zato mi je predpisala canesten kremo 2x na dan in 3 dni zapored canesten vaginete ampak popolnoma nobenih sprememb ni bilo, kvečjemu po vaginaletah me je samo še bolj peklo vse skupaj. Pila tudi Diflucan vendar pravtako brez sprememb na bolje.
Kaj storiti ? Dames me na primer bolj peče kot srbi včeraj pa ravno obratno, prosim za pomoč.
Če Canesten vaginalete in Diflucan niso pomagali, najverjetneje ne gre za glivice, čeprav so nekatere rezsitentne in jih premaga Rojazol. Vsekakor bi bilo smiselno poskusiti še z Fluomizin vaginaletami, ki na drugačen način delujejo na številne mikroorganizme, tudi na glive in bakterije.
Včasih so vzrok tudi alergije, npr na lateks – kondome, lubrikante ali kakšno hrano. Poskusite ugotoviti, če je morda kaj takega.
Vzrok za ostre in pekoče bolečine v nožnici pa so lahko tudi skeletno-mišične težave, saj pritiski na živce lahko izzovejo take bolečine. Če se ne najde drugega vzroka, je zato smiselno slikati medenico ali poskusiti z zdravili proti vnetjem (nesteroidni antirevmatiki) ali zdravili, ki sprostijo mišice (Spasmex).
srečno, N
Socialka ;), 26.06.2026 ob 17:58
Prvič slišim da se zdravnik lahko samostojno odloča o tem katere teste bo zavarovalnica plačala in katere ne, zakon pravi da so PREVENTIVNI pregledi max 1X na leto, če pa ima ženska težave seveda da jo mora zdravnik testirat in pogledat kaj se z njo dogaja, to kar so vam rekli je non sense še enkrat jih pokličite in prosite za mikrobiološke preiskave, ne morejo vam na pamet ugibat takih stvari in na pamet predpisovati terapijo sploh če trajajo težave dlje časa in test vam po vseh zakonih pripada.
Postavite se zase
Lep pozdrav
Zdravnik presodi, katere preiskave so smiselne. Ker je pri gospe oz gospodični pred kratkim odvzel bris, ki ni pokazal jasnega mikrobiološkega vzroka za težave, nima smisla vztrajati in ponavljati brisa. Žal nam tudi brisi in preiskave ne dajo vedno jasnega odgovora kaj se dogaja oz zakaj so težave.
Žal imamo veliko omejitev glede preiskav s strani zavarovalnice. Pri brisih so zelo strogi. Ampak kot rečeno – v tem primeru nikakor ni smiselno.
srečno, N