Najdi forum

Pozdravljeni

v noznici (prav v notranjosti) imam nek občasen pekoč občutek ki ga spremlja tudi srbečica ki je vsakodnevna. Vceraj sem imela rumenkas izcedek (verjetno ostanek vaginalet) brez kakršnega koli vonja, danes ga pa nimam. Bila sem pri ginekologinji in je rekla da mi brise na bakterije ne more vzeti ker mi ga je letos že vzela in zavarovalnica krije take brise samo 1x na leto. Rekla je da ne ve kaj bi to bilo in mi predpisala Vagisan za 1 teden, po enem tednu ni čisto nič drugače, težave so še vedno prisotne. Po Vagisanu sem si še 10 dni dajala laktobacile in spet ni spremembe.

Kaj naj storim ?? Hvaležna bom za nasvet. Lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Srbi in pece, 25.06.2026 ob 21:02

Pozdravljeni

v noznici (prav v notranjosti) imam nek občasen pekoč občutek ki ga spremlja tudi srbečica ki je vsakodnevna. Vceraj sem imela rumenkas izcedek (verjetno ostanek vaginalet) brez kakršnega koli vonja, danes ga pa nimam. Bila sem pri ginekologinji in je rekla da mi brise na bakterije ne more vzeti ker mi ga je letos že vzela in zavarovalnica krije take brise samo 1x na leto. Rekla je da ne ve kaj bi to bilo in mi predpisala Vagisan za 1 teden, po enem tednu ni čisto nič drugače, težave so še vedno prisotne. Po Vagisanu sem si še 10 dni dajala laktobacile in spet ni spremembe.

Kaj naj storim ?? Hvaležna bom za nasvet. Lep pozdrav

Vzrok za srbenje je najpogosteje glivično vnetje – tu pomagajo Canesten ali Rojazol vaginalete. Če pa ste v perimenopavzi ali po menopavzi, pa gre lahko za pomanjkanje hormonov.

Včasih so težave tudi zaradi kontracepcije – kaj pa uporabljate?

Torej – ko postavljate vprašanja ginekologu je vedno smiselno omeniti starost, kontracepcijo, kdaj v ciklusu se pojavljajo težave -ves čas, takoj po M, pred njo itn.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze