Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Težava s ščegetavčkom

Težava s ščegetavčkom

Na vrhu ščegetavčka (pod tisto “kapuco”) sem 2 dni nazaj opazila belo pikico. Izgleda kot nekakšen mozoljček, s premerom 1mm. Zadnje leto sem se vsak dan samozadovoljevala, a sem zadnji mesec to počela redkeje (curek vode na ščegetavček). Ob dotiku ščegetavčka in pike (pod “kapuco” kot sem že omenila) me boli. Bolečina je 2/10. Stanje je 2 dni nespremenjeno.

Stara sem 16 let. Hvala za pomoč!

Odgovor na objavo uporabnika
Pomoč554, 04.07.2026 ob 12:56

Na vrhu ščegetavčka (pod tisto “kapuco”) sem 2 dni nazaj opazila belo pikico. Izgleda kot nekakšen mozoljček, s premerom 1mm. Zadnje leto sem se vsak dan samozadovoljevala, a sem zadnji mesec to počela redkeje (curek vode na ščegetavček). Ob dotiku ščegetavčka in pike (pod “kapuco” kot sem že omenila) me boli. Bolečina je 2/10. Stanje je 2 dni nespremenjeno.

Stara sem 16 let. Hvala za pomoč!

Verjetno se je zamašilo izvodilo drobne žleze lojnice. Običajno občutljivost popusti v nekaj dnevih brez kakršnegakoli ukrepa. Enostavno pustiš pri miru.

V tem času odsvetujem tesna oblačila in kolesarjenje.

Samozadovoljevanje ne vpliva na to, do tega pride naključno.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze