test nosečnosti
tega pa res ne vem. Običajno pri digitalnih testih v embalaži najdete še navodila za uporabo in tam bi pričakoval, da bo kak prevod, kaj mislijo z oznakami na ekrančku. Sicer manj kot 3 do 4 tedenska nosečnost ne obstaja, če jo merimo po mednarodnih merilih, kajti trajanje nosečnosti v uradnem jeziku se šteje od ZM dalje.
Ovitrelle je hCG, torej hormon nosečnosti, ki se ga uporablja namesto LH za sproženje ovulacije v postopku IVF ali kot podporo nosečnosti po prenosu zarodka. Po tej injekciji je test nosečnosti lažno pozitiven vsaj 14 dni, lahko pa kdaj tudi dalj.
o tem ne ugibamo, ampak preverjamo s testom nosečnosti. Torej naredite test nosečnosti in če je negativen, pač niste noseči.
Pozdravljeni!
Eno vprasanje.
Zadnjo menstruacijo sem imela 5.11 in je trajala 6 dni.
Naslednjo bi morala dobiti okol 6.12 ali 7.12.
Danes sem zacela opazati da me zelo motijo vonji parfuma mehcalce itd…
Zelo mi smrdijo in imajo mocen vonj sploh jih ne morem vohati drugih znakov nosecnosti ni. Ali sem mogoce noseca ali je to pac neki v zvezi z prehladom. Nevem.
Ali bi ze mogla narediti test da se prepricam? Ali rajsi pocakam do sobote?
🙂 ne vem. O nosečnosti nimamo kaj ugibati. Če se vam zdi, da bi lahko bili noseči, naredite test.
Lep pozdrav! Stara sem 22 let in me zanima sledeče: Menstruacijo bi morala dobiti 12.1.2015 zadnja je bila 12.12.2014, včeraj sem opravila test nosečnosti na hitro sem ga pogledala in je bil -, danes sem šla preverjat 🙂 in sem videla 2 črtici res je da je druga zelo zelo tanka in slabo se vidi ampak je, na dnevni svetlobi se vidi, drugače sem preverjala če je z testom kaj narobe in ker sem imela še nekaj negativnih testov od prej sem primerjala in na včerajšnjem se vidi črtica na drugem pa ne! in me zanima vaše mnenje. Glede na to da že slabe 2 leti delava na otročku je bil to prvi test ki je lahko pozitiven! res pa je da testa nisem delala z jutranjim urinom! (test First sign duo)
hvala že vnaprej!
kaj je na testu od včeraj je danes popolnoma nemerodajno. Test se odčita v za to predpisanem času (nekaj minut) in potem se ga zavrže, kajti vse kar se spremeni na testu kasneje, nima več s testiranjem nobene zveze. Če vas še kaj “srbi” v zvezi s tem, pa pojdite na krvni test ßhCG, kjer pa resnično ne bo nobenega dvoma.
pozdravljeni! Na internetu sem zasledila da jih veliko tudi uporablja “domači test nosečnosti” :), deluje pa tako da v kozarec ujameš urin in doliješ belilo (npr. varekina) in če se speni je kao test pozitiven, če ne je negativen. Nato sem sama poiskusila in se je kar fajn spenilo. Zakaj se enim speni drugim pa ne? Je res tako zanesljiv? Drugače pa kateri test je najbolj občutljiv? Zjutraj sem naredila baby check plus in je bil negativen!
joj, brez zamere! Na kateri palmi imate pa vi televizor? Česa se boste še spomnili in potem mene spraševali, kaj si o tem mislim in celo, zakaj vam ta neumnost ne pokaže, kot ste nekje prebrali. Za ugotavljanje nosečnosti so nosečnostni testi in nič drugega. Med testi stroka ni delala primerjav, lahko pa daste pobudo Zvezi potrošnikov Slovenije, ki izdaja revijo VIP, naj testirajo teste nosečnosti, pa boste morda izvedeli tudi to, kateri testi so “najboljši” in kateri malo manj.
Pozdravljeni. Se opravičujem za takšno vprašanje, sem še bolj mlada in določenih stvari še ne vem točno. Na začetku decembra sem imela spolni odnos, v bistvu niti to ni bil, ker fantov penis sploh ni bil v moji nožnici. Prišlo mu je izven mojega telesa. Ker je vseeno obstajala možnost da je sperma prišla na moje spolovilo sem vzela jutranjo tabletko (po približno 50 urah). Po tabletki (sredi decembra) sem dobila menstruacijo, ki je bila sicer šibkejša kot ponavadi. Ker me je zelo skrbelo, sem po končani menstruaciji (4 tedne po odnosu) naredila test ki je bil negativen. Prejšnji teden sem dobila menstruacijo ob času kot bi jo morala, le da je bila zopet malo šibkejša (ponavadi sem imela srednje močno), trajala pa je 6 dni. Ker me je še vedno skrbelo, povrhu vsega pa mi je bilo cel teden zelo slabo, sem naredila še 2 testa-eden je bil 5 tednov po odnosu in drugi 6 tednov po odnosu. Oba sta bila negativna. Brala sem tudi o krvavitvah med nosečnostjo, kar me je še dodatno prestrašilo. Naj povem še samo to, da je bil zadnji spolni stik ravno ta na začetku decembra in do danes sploh nisem imela odnosov. Kaj menite o tem vi? Lahko zaupam testom?
Hvala, lep pozdrav!
spoštovani,
mislim, da v konkretnem primeru lahko zaupate testom in dokončno naredite “kljukico” oziroma “križ” čez omenjeno skrb.
urinski test ugotavlja nosečnost, čim je raven hCG hormona v krvi nad določeno ravnijo. V praksi je pozitiven od cca. 14 dni po oploditvi (ob izostanku M) pa tja do 3 tedne po porodu oziroma splavu.
res je.
bi upal reči, da imate prav. No, če M še vedno ne bo čez 2 tedna, za vsak slučaj vseeno ponovite test. Saj veste, “previdnost je mati vaze iz porcelana”.
Pozdravljeni,
skušam zanositi. Včeraj sem opravila en nosečniški test, pa ni deloval. Danes sem opravila še enega in je pokazal rahel, komaj viden plusek. Prilagam sliko. Vodoravna črta je zelo močna, navpična pa čisto rahla, komaj vidna.
Menstruacijo imam običajno zelo redno, na 28 dni (redko na 29 dni), danes pa je 30. dan in še ni ne duha ne sluha o M. Ne jemljem nobenih zdravil.
Kaj pomeni moj test? Sem rahlo zmedena, ker ne vem, ali je to plus ali ne 🙂
Hvala za hiter odgovor že vnaprej in lp