test nosečnosti
ne bi smele, morda bi aglurab kvečjemu povečal toleranco za glukozo, torej bi lahko bil test lažno negativen.
LH vrh, injekcija hCG v postopku izventelesne oploditve, visoke vrednosti FSH, TSH in/ali LH iz tretjih razlogov (npr. sindrom PCO, hormonski tumorji?). No, seveda je lahko tudi test pokvarjen oziroma s pretečenim rokom ali ni bil pravilno skladiščen, pa daje neustrezen izvid.
Zdravo, Mene pa samo zanima danes sem delala test nosečnosti ampak je bilo negativno. In zdaj imam eno vprašanje ali lahko gre za lažni odgovor saj se mi zadnja dva tedna zelo smoti slabo mi je pogosto moram hoditi na wc in dobivam v trebuho take krče kot, da bi dobila menstruacijo ampak je ne dobim? lp
🙂 ne vem. Urinski testi so 99% zanesljivi, kar po drugi strani pomeni, da so 1% nezanesljivi. Vsekakor bi počakal še 1 teden ter nato ponovil test, v dvomu pa bo edino krvni test ßhCG res zanesljivo pokazal, za kaj gre.
Pozdravljeni,
datum zadnje M je 24.9., danes sem naredila 2 testa, oba pozitivna (ni bil jutranji urin). Imam enoletnico (ICSI), kar je najbolj neverjetno, da sva oba s partnerjem neplodna (slab spermiogram, PCO, zamašeni jajcevodi). Je kljub temu možno, da sem noseča? Naj povem, da še malce dojim, vendar sem imela od junija redne menstruacije, razen zadnje (zamik enega tedna) in sedaj. Naj še enkrat naredim test ali naj se kar naročim pri svoji G? Če je namreč res, smo zadeli dvojno tombolo:)
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani,
ne bi vam rad jemal veselja ampak ob PCO sindromu je možnost lažno pozitivnega testa, saj je lahko visok FSH in LH navzkrižno reaktiven s testom nosečnosti, zato bi bil edini zanesljiv test krvni ßhCG.
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Diagnoze PCOS mi v preteklosti pred prvo nosečnostjo niso postavili, pač pa le PCO (pred 2 leti je bila z laparoskopijo opravljena elektrokoagulacija). Zanima me, če bi bilo to res, torej da imam PCOS, ali lahko zvišana raven FSH in LH traja dlje časa? Test je bil namreč pozitiven tudi danes (6,5 tednov od zadnje M). Žal na krvnega iz objektivnih razlogov ta teden ne morem.
Ponovno vnaprej hvala za odgovor.
Spoštovani,
pri PCOs gre običajno za tonično zvišano vrednost LH in včasih tudi visok FSH vztraja ves čas in blokira delovanje reprodukcijske osi. To lahko povzroča lažno pozitivni nosečnostni test dalj časa. Kaj je res boste vedeli le, če naredite krvni test. Se pa seved dogajajo tudi čudeži ter zanosijo tudi pari, pri katerih si tega niti v sanjah ne bi mislili.
Pozdravljeni!
Prejšni mesec sem prenehala jesti KT. Menstruacijo sem dobia 5.10 in je bila normalna. Nato sem naslednjo menstruacijo dobila 2.11. Menstruacija je bila sice točna vendar za več kot polovico krajša od ostalih menstruacij. Trajala je le 2-3 dni. Že nekaj časa me tudi “špika” v trebuhu, včasih se zjutraj zbudim z napetimi bradavicami. Zanima me ali je možno da sem noseča, ali je to le zaradi prenehanja jemanja KT.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
LP
zakaj vse spremembe, ki jih opisujete, ne bi vedel, o nosečnosti pa ne ugibamo ampak jo testiramo s testi. Če ste lahko noseči, veste le vi in nihče drug. sicer pa sem že vsaj 500x zapisal, da ciklusa pod KT ne gre primerjati z naravnim, kajti KT ciklus je umeten, nadzorovan in pravzaprav le fasada ciklusa, saj sicer res prihaja do krvavitev iz maternice med premori uporabe KT, ampak reprodukcijski sistem ni aktiven ampak zavrt, temu primerno ne delajo niti jajčniki niti kaj drugega. V naravnem ciklus vsi organi, ki se odzivajo na spolne hormone in gonadotropine spreminjajo svojo presnovo skozi ves ciklus, tako dojke, jajčniki, sečila, rodila in vse to lahko nevajeni ženski povzroča “težave”, na katere je že pozabila. Krvavitve so pač, kakršne so, kar niti ni pomembno. Pomembno je, da se pojavljajo redno in predvidljivo.
Pozdravljeni,
Rezultat krvnega testa je sledeč S-HCG celokupni kvanti. 36557,1 IU/L. Je to previsok za skoraj 7 tednov (manjkata 2 dneva)? Čeprav sedaj nisem več prepričana, da je zadnja M tudi dejansko bila M… V ponedeljek imam UZ, ali bi se ob takem rezultatu videlo, ali gre za dosedaj zdravo nosečnost ali ne?
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani,
celokupnega hCG ne znam interpretirati(ker celokupni hCG ni ßhCG , ampak zdi se, da je vrednost kljub vsemu precej visoka. Ob takšni vrednosti bi se nosečnost v maternici morala že videti. Več vam ne znam povedati.
Pozdravljeni!
Ta cikel sem prvič jemala Dabroston, zaradi prekratke lutealne faze – okrog 6 dni + sum na popuščanje RT zaradi rjavih izcedkov pred M. Jemala sem ga od 16. do 26. dne – se pravi 11 dni. Danes je 2. dan brez, v sredo, 10. dan jemanja D in 10. dan (ali manj) po ovulaciji pa sem po mali potrebi na wc papirju opazila rjav izcedek z ogromno sluzi, ampak kasneje nič več. Sumim na vgnezditveno krvavitev. Danes zjutraj sem opravila test, ki je pokazal zelo šibko drugo črtico, se pravi da je najbrž prekmalu, ponoviti ga imam namen v ponedeljek, če bom zdržala, seveda 🙂
Ker je vikend in ne morem do svoje G, pa bi seveda Vas vprašala, kaj menite o jemanju Dabrostona? Kakšen odmerek, če sploh?
naj še povem, da sem bila včeraj nekaj časa na nogah, na enournem sprehodu, pa se mi je spet za trenutek zazdelo da sem imela pikico rjavega izcedka…
najlepša hvala za vaš odgovor. lep sneženi pozdrav!
hm? No, če je tako, ne bo škodilo, če uporabljate Dabroston še naprej po 2 tabletki na dan (1 / 12 ur), če se v ponedeljek izkaže, da je test slučajno negativen, pa prenehajte.
Še enkrat jaz (prejšnji post) 🙂
Včeraj in danes sem vzela Dabroston. Rjav izcedek pa sem imela tudi danes zjutraj. ne pojavlja se ves čas, ampak “kot ga prime”, recimo parkrat na dan.
drugače občutim normalne krče, ki so značilni na začetku nosečnosti.
ali je možno, da je bil “usoden” tale petek 7.12. ko nisem vzela D in da sem s tem skolapsirala cel sistem in posledično dobila rjave izcedke?
koliko časa traja, da Dabroston “prime” in odpravi rjave izcedke?
hvala, lp!
Spoštovani,
mislim, da se preveč poglabljate v zadevo in da je naš vpliv na nosečnost mnogo manjši, kot bi radi. Ne ozirajte se na izcedek in počakajte na prvi pregled pri ginekologu, ko se bo dalo šele preveriti ali je nosečnost vitalna. Če progesteron deluje, prime običajno v enem dnevu.
Spoštovani,
Tudi jaz imam eno vprašanje. 27.11.2012 sem bila v Pragi na transferju, kjer so mi vstavili dva darovana zarodka. Do danes še nisem dobila menstruacije, test urina pa tudi ne pokaže, da bi bila noseča. Moja terapija je bila in je še 3×1 tbl Estrofem 2mg in po transferju še dodatno 3×2 Utrogestan in vsak dan 1/2 tabletke Prednison. Jutri naj bi dala kri, vendar v Zdravstvenem domu kamor sem namenjena mi je laborantka rekla, da ne delajo betaHCG testa. Prejšnje postopke nisem imela težav glede krvnega testa, ker je spadal k postopku, sedaj pa sem bila v tujini, moram pa za vse poskrbeti sama.
Zanima me ali sem vseeno lahko noseča, čeprav test ne pokaže pluska (poznate kak tak primer) in kam naj grem (Ljubljana in okolica, lahko tudi Maribor) da mi naredijo krvni test, ki bo pokazal ali je nosečnost?
Hvala Vam za Vaš odgovor.
Spoštovani,
17. dan po ET bi moral biti pozitiven tudi urinski test, če bi bili noseči, seveda pa v primeru, da ni M vseeno lahko še počakate in tudi naredite še krvni test v začetku naslednjega tedna, da se nosečnost zanesljivo izključi. Sicer izjemno redko, pa vendarle ni povsem izključeno, da zarodek nekaj časa miruje in se potem z zakasnitvijo začne razvijati (embriopavza?), čeprav ta pojav pri človeku še ni bil dokazan.
Živjo!
Zanima me naslednje- ali je mogoče da sem zanosila 1.9.2012 ker sem potem 15.9.2012 še imela menstruacijo, in mi je test 15.10. še pokazal negativno. Jaz mislim da je nemogoče in da sem zanosila po menstruaciji. 23.10 2012 je pokazal pozitivno , Tudi pdp ustreza na te moje ugotovitve ali je možno,da se tudi genikolog za 1 mesec zmoti.
hvala za odgovor in lp