Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) temno blato, bolečine v spodnjem delu trebuha

temno blato, bolečine v spodnjem delu trebuha

Rad bi vprašal , gre za temnejše ali kar črnkasto blato, dokaj čvrsto ali srednje, ni driska, in bolečine če pritiskam v spodnjem delu trebuha, mislim da črevesje, pregled debelega črevesja z endoskopom je bil opravljen lani jeseni, brez posebnosti vse ok,vzet vzorec za biopisjo vse ok, a je razlog za paniko,kakšne preglede lahko še opravim in kaj bi to lahko bilo. hvala

Spoštovani!

Črno blato je lahko znak krvavitve iz zgornjih prebavil, ponavadi iz želodca. Dokaz krvi v blatu ta sum še podkrepi, z gastroskopijo pa se vidi, če gre res za krvavitev. Težave, ki to spremljajo, so bolečine, slabost, šibkost, slabokrvnost. Ob resnem sumu na krvavitev iz zgornjih prebavil je potreben pregled pri zdravniku in ukrepanje. Če gre tudi za bruhanje črne vsebine, je pregled urgenten.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Postavil bi vam še dodatno vprašanje, ker sem zaskrbljen, ravno danes me spet bolj boli na pritisk in tudi malo brez pritiska, boli me kar cel trebuh z želodcom vred , tako da mi je slabo.Kolonoskopija je vredu, vzeli so tudi odščip za biopsijo, rezultat verjetno da gre za blago vnetje v izzvenevanju, uz trebuha vse vredu razen neke nepomembne voden ciste v ledvicah,meni ni nič jasno, kaj bi pa lahko potem bilo, zakaj boli, a so kaj spregledali, a je še kakšna preiskava ki kaj pokaže in kaj, saj kot rečeno so vsi organi zgleda vredu,mene pa kar skrbi, pregled pri gastro na ukc imam novembra meseca, pa po črevesju čutim, se mi kar nekaj pretaka.hvala

Spoštovani,

večino opisanih fenomenov ne pomeni nič bolezenskega. Boli dostikrat napeta črevesna stena, vneta sluznica, trebušna stena itd. Ni vse takoj nevarno. Kmalu boste imeli klinični pregled, pa bo vse bolj jasno.

LP. Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Spoštovani!
Jaz ima že dva dni čist črno blato ampak ne mahko ampak mal trdo ,nepreveč…zanimam me to kaj je lahko vzrok …sem pa že eno trikrat opazila kri na na hlačkah.Sem bila pri ginekolugu,ker nimma več ne maternice ,ne jajčnikov in me je pregledala in pravi da vse vredi….me pa res zanima od kot pol,ker se mi mal vlije pol pa spet eno deset nič pa spet mal pokaže.-…Hvala za odgovor….M. Lepoša…

Spoštovani!

Lahko se kri pokaže iz nožnice, sečnega mehurja ali črevesa, sami presodite, kaj je verjetnejše. Potem obiščite zdravnika zaradi pregleda in nad. diagnostike.

LP, Marija Š. Gašperšič

New Report

Close