telegram
Jaz raje pošiljam “izbrane” čestitke po pošti.
Ob rojstvu hčere sem dobila ogromno telegramov z enimi in istimi slikami. Najbolj je bila razočarana moja mati, ki mi je hotela poslati telegram z določeno sliko, pa je operaterka, ki sprejema telegrame rekla, da sem teh že veliko dobila in določila drugega.
Čestitko ponavadi izberem, v kakšni bolje založeni papirnici, že pred rojstvom, ali pa jo naredim sama. Z priročnim darilcem boš zadela v polno, ker smo ženske po porodu za to še mnogo bolj dovzetne. Ne pozabi na darilce za mamico; običajno prihajajo darila za novorojenčka.
Jaz podarim knjigo za dojenje avtorica Ksenija Šoster Olmer – založba Vale.
Sicer se mi zdi to najbolj topla in ljubeča knjiga za mamice in otročke.
veselo pričakovanje
Tanja
Mi napišemo samo čestitko, sicer pa je letos mnogo večja in novejša ponudba telegramov kot leta 2000, ko sem bila sama v porodnišnici.
In še moja čestitka:
NAJ BODO VILE ROJENICE NAKLONJENE VAJINI/VAJINEMU (PRVOROJENKI/CU) in ime.
Sicer pa se mi je v porodnišnici zdel ganljiv čisto vsak stavek, še najbolj pa mi je ostal v spominu:
BRAVO MAMI! BRAVO ATI! In čimveč prespanih noči…
P.S. Darilca ob telegramu se mi niti ne zdijo tako smiselna. Jaz sem hitela odpirat telegtrame, kuverte oa zlagala na kup. Na kuverti pa piše če in kaj je priloženo. Na koncu nisem vedela, katero darilce je od koga. Moja napaka! Sicer pa darilce raje odnesem osebno, kak teden po porodu (tudi mesec), ko pač začno sprejemati obiske. Za mamico imam vedno šopek svežih sezonskih rož, saj običajno mlada mamica nima prve tedne toliko možnosti uživati v naravi, pa še poporodno depresijo pomagajo odganjati…
Še danes po 17 mesecih mu je najbolj ljuba pisana pikapolonica, ki sva jo dobila ob telegramu. Je že vsa sprana in taka ampak jo stiska in mečka- od prvega dneva doma je v njegovi postelji, če jo ni jo išče, kot da bi vedel da je to prva – zares prva stvar ki jo je dobil. Ostalo nam žal samo prah nabira. Medvedkov in podobnega bo sigurno veliko.
Za mene je najbolj izvirno darilo – pozornost doma narejena čestitka. Pa ne pozabi, bodi med prvimi, pa tudi če jo moraš lastnoročno odnesti na recepcijo porodnišnice, ker se ta čestitka, pa naj bo od kogarkoli, najbolj pomnil.
Priložiš lahko majhne copatke, ki jih kupiš in pripraviš že prej, za mamico pa paše kakšno sladko presenečenje.
Želim ti veliko veselja z nečakinjo ali nečakom.
Se strinjam s Tajo – tudi meni je bila najljubša “priloga” standardnega telegrama pikapolonica. Druge (razni medvedki, Pluton itd.) si iz nepralnega materiala, neprimernega za dojenčke. pikapolonico smo pa takoj oprali in še zdaj, ko smo veliki že 6 mesecev, je še vedno priljubljena igračka.
Lp,
Katarina
Tudi nam so vseč pikapolonice, ki smo jih dobili poleg telegramov, ampak kaj, ko smo jih pa dobili tako veliko (ker sedem!), da ne vemo, kaj naj z njimi, poleg tega (ker smo dobili res veliko telegramov, okoli 25 – pa še te vse enake) pa smo dobili tudi 4 enake pare roza copatkov, ki pa niso praktični, cel kup medvedkov, ovčke… Seveda pa je najpomembnejše sporočilo. Jaz sem ob prebiranju telegramov jokala kot dež : )
Osebno pa sem si najbolj zapomnila doma narejeno voščilnico in prinešeno k vratarju v porodnišnici. Priporočam.
Pa čim več veselja s tvojo nečakinjo ti želim!
LP, Simona
Smo nabrali še stare plišaste igrače, jih oprali in jih skupaj s petimi pikapolonicami in ovčkami odnesli nekaj v porodnišnico Celje, nekaj pa na otroško kirurgijo.
Me pa zanima (ker sva oba z možem še študenta), če bi takšne igrače prišle prav tudi študentskim družinam v LJ, o katerih je enkrat pisala Tinkara. Kaj drugega (npr. cotke) bova še potrebovala, veva pa, da študentsko življenje z otroci ni največji luksuz, zato bi rada pomagala, kakor pač zmoreva. Torej, Tinkara, oglasi se kaj.
LP, Simona
Hojla, zlate ste!
Njihova stran je
– mejl pa
kontaktna je 050/63 26 22, če se vam kdo zdaj oglasi, ker so počitnice… vam bom pa o novih kontaktih sporočila v septembru, če zdaj nikogar ne dobite… Sicer pa so igrač in odvečne opreme in oblek veseli tudi v materinskih domovih po vsej Sloveniji.
T.
Tudi mi smo dobili polno neuporabnih plišastih igrač (saj veš, dojenčki niso prava stvar za njih, naš pa sploh ne, ker je nagnjen k alergijam – v plišu pa je seveda veliko prahu). V bistvu mi je bilo najbolj važno, da sem telegram ali čestitko sploh dobila, jokala pa sem ob naslednjem besedilu, ki mi ga je poslala prijateljica:
PRIHAJA – majhen in šibak in pravi, da je vajin.
PRIHAJA – nežen in smehljajoč in pravi, da vaju ima rad.
PRIHAJA – živ in razigran in njegova pot pelje prek vaju v veliki svet.
Še sedaj, po petih mesecih, zelo rada prebiram vse telegrame in čestitke, in ob tej mi gredo še vedno “kocine pokonci”.
Lp,
j.
Lepo pozdravljeni,
Jaz osebno sem bila vsakega telegrama v porodnišnico zelo vesela – to so bila prva darila, prve čestitke za mojo deklico in prav ob vsakem sem bila ganjena. Ni pomembno kaj boste poslali – tudi če bo to le čestitka, važna je majhna pozornost. Lahko poleg čestitke pošljete še kakšno malenkost saj boste verjetno potem nekaj nesli še, ko boste šli na obisk osebno.
Ravno zato, ker so meni telegrami zelo prijali sem se odločila odpreti lastno spletno trgovino, kjer ponujam slovenske telegrame ob rojstvu – so v paketu skupaj s čestitko ali povsem ločeno -odvisno od zmožnosti vsakega posameznika. Več informacij pa lahko najdete na: https://vpricakovanju.si/kategorija-izdelka/darila/telegrami-ob-rojstvu/
Vse dobro vam želim,