Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje tamponi za plavanje??

tamponi za plavanje??

na Pušenjakovem forumu ena omenja, da pri plavanju uporablja plavalne tampone. Ker sama za njih prvič slišim, me zanima ali katera ve kakšni so in kje jih je možno kupiti. Ali pa mogoče misli, na navadne tampone..

Da se jih kupit npr. v mullerju, verjetno tudi v DMju. Je pa pušenjak že večkrat napisal, da je to povsem brez veze. V lekarnah pa priporočajo take obliže za čez nožnico, da nič ne pride notri. Ne vem, jaz nič ne uporabljam, ker so bakterije itak prosotne v nožnici.

Jaz uporabim navadne, če je že situacija taka, da gremo plavat. V prvih dneh se tega raje izognem, sicer pa tudi odvisno kako močne m imaš.

V Interšparu jih prodajajo.SENTA se imenujejo.So podobni ,kot navadni tamponi,vendar so navlaženi.

jaz nimam menstruacije, ker sem noseča. pa bi jih mogoče vseeno uporabljala za v bazen.

Bamby3,

jaz sem tista, ki sem pisla Pušenjaku. Ja Tamponi za plavanje so res Senta, kot je napisala Žabi in so navlaženi oz povoskani, tako da je precej manj možnosti, kot recimo pri pri navadnih, ki kar pijejo vodo, da bi karkoli prišlo mimo. Uporabljam jih zato, ker mi je plavanje zaradi hrbtenice edina primerna rekreacija, zdaj v nosečnosti in ker so me tako zdravnica kot lekarničarke opozorile, da je to potrebno, ker si v nosečnosti pač bolj občutliv, v javnih bazenih in še posebno v toplicah, kjer je voda topla, pa je veliko možnosti za nžnične okužbe.
Ti jih toplo priporočam, še posebej če se odpravljaš v toplice.

Lp Fanči

New Report

Close