TAMPONI
Spoštovani!
Nekje na internetu sem zasledila, da obstajajo neke vrste mehki tamponi, ki so okrogli (kuglica) in brez vrvice ter se baje lahko uporabljajo tudi med spolnim odnosom. Zanima me, če le-te tampone poznate in če se jih že da dobiti na našem tržišču? Zanima me tudi, če so varni za uporabo in kake so možnosti da ga ne moreš dobiti iz nožnice.
Hvala!
Lp,
Lara
Draga Lara,
tamponov, ki jih omenjate ne poznam in tudi ne vidim posebne vloge zanje. Če že morate imeti spolne odnose med menstruacijo, je mogoče uporabiti tudi klasičen OB tampon, ki ga je potem seveda potrebno iz nožnice odstraniti s prsti. Saj se končno tudi klasičen OB tampon v nožnici zmehča tako da ni nobene posebne potrebe po “posebej mehkih tamponih”.
Draga Nina,
tampon v nožnici zavzame le nekaj prostora, seveda odvisno, katero velikost uporabljate. Vendar ni nemogoče ob vstavljenem tamponu imeti v nožnici še “moški spolni ud”. Seveda pa morate poznati tehniko odstranjevanja tujkov iz nožnice s pomočjo prstov, saj med spolnim odnosom tampon običajno “zleze precej globoko” in se na nitko ni mogoče več zanašati.