Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina tableta proti notranjim zajedavcem

tableta proti notranjim zajedavcem

čist odvisno kje po stanovanju se sprehajaš z ćevlji in kam od teh prostorv zahaja muca. pri nas muca ni hodila v predsobo in ja mi nismo hodili po stanovanju obuti v to v čemer smo hodili zunaj. mačka v dobrih 17 letih nismo niti 1x rabili razglistit, razen kot mladiča v prvo. dočakal je več kot 17let in še več bi, če ne bi dobil epileptičnih napadov zaradi katerih je po uvedbi Primidona postal komatozen in smo se morali odločit v dveh dneh, da mu humano pomagamo.

Glede na to, da se moj pes lahko sprehaja po celem stanovanju, prav tako tudi mački (ker morajo vsi skozi predsobo, ko hočejo na zrak na sprehod), jih pač odglistam tolikokrat, kot jih. Konec koncev je to vaša odločitev, a ne???
Ne vem zakaj repenčenje… Jaz sem samo napisala kakšna je praksa in zakaj. Enako vam bo svetoval vsak pameten veterinar (razen tam, kjer jim je bolj enostavno 1x letno v prvi gostilni pocepit vse pse in jim istočasno poturit še tablete).

sedaj pa res ne vem kdo se tu repenči in kaj je z kom narobe. niti približno ne veš kaj pomeni če se jaz repenčim. sem samo napisala svojo pripombo na tvojo pripombo na moj post in nič druga. in vsakemu je jasno da ne velja za vse enako. po tvoje pa bi moral vsak maček imet še ovratnico proti bolham in klopom, pa dajat gor ampule pa še kaj vem , čeprva je stalno v hiši in praktično ne gre nikamor ven. ja kako jih pa naj pol dobi. enako velja za notranje zajedalce.
ne bom nadaljevala, ker pol se bom pa res repenčila.

glede ceplejnja psov v gostilnah, pa bi ti povedla, da je to stalna praksa, pa ne smao v gostilnah ampak na dogovrjenih lokacijah, za ljudi ki svojega ljubljenčka ne morejo pripeljat v veterinarsko postajo, ker ga enostavno nimajo z čim. in ja to se dogaja le kadar gre za akcije organiziranega cepljenja in nihče nikomur ne podturi tablete za razglistit. in če še ne veš je to za lastnbika bistveno ceneje kot če bi samo zaradi ceplenja naročil veterinarja na dom.

ti pa si očitno ena čudna patrona, ki misli da vsak, ki si omisli ljubljenčka mora imet tudi lastno prevozno sredstvo.

Ne, čudna sem samo toliko, da mislim, da če si kupiš ljubljenčka, potem veš tudi kaj to povleče za sabo. In ne, ne mislim, da bi vsak moral imeti prevozno sredstvo, mislim pa, da vsak pozna koga, ki prevpzno sredstvo ima in ga lahko kam zapelje – npr. do veterinarja na cepljenje ali pa bog ne daj, če se kaj resnega psu zgodi – a če nimaš avta ga potem kar pustiš, da tam crkne???

In ja, mislim, da so organizirana cepljenja po vaseh ena velika potuha kmetom, ki imajo celo življenje pse na ketnah pred štalo in jim jih je težko spravit kam dlje kot do prve gostilne na pir in sproti še cepit. Tako pa država in davkoplačevalci plačamo namesto njih, da se veterinar pripelje k njim in jim psa cepi (ja, za njih je ceneje, potne stroške veterinarja itak plačamo vsi namesto njih).

Pa verjemi, vem kako ta cepljenja zgledajo, ker sem bila zraven.

In ja, sem čudna – moja mačka npr. ni nikoli spuščena zunaj brez kontrole (za razliko od velike večine) – skupaj s psom gre na sprehod na vrvici.

A ja, pa kje sem napisala, da je treba notranjemu mačku dajati ampule in ovratnice proti bolham?
Eh, sej nima smisla…

kje si pa to pobrala, da kmetom ni potrebno plačati za cepljenje psov. Plačajo ravno toliko kot jaz na veterinarski kliniki, katera je tudi zadolžena da dvakrat letno obišče malo bolj odročne kraje.

hanan – narobe si razumela – nisem napisala, da ne plačajo. Samo povdarila sem srečino izjavo, da jim je to ceneje, kar je res, ker ne rabijo plačat poti do veterinarja.

ja se opravičujem, res je.

Lahko zdaj dam psu eno tableto proti notranjim zajedavcem, katero že imam doma približno dve leti ?

Ja pa res. Po tej logiki bi moral tudi vsak srednješolec, ki se vpiše na šolo v oddaljenosti 5 km ali več, imeti svoj avto. Ker z avtobusom se šač ne da voziti. Ali s sosedom, na primer.

doglover… veš kaj, tisto z zaščito zoper zunanje zajedalce, je bilo moje repenčenje, če še nisi ugotovila, sicer pa brez veze. no jaz pa poznam same ljudi na kmetijah, ki imajo morda res psa na verigi, samo imajo vse skupaj na zajli in ima pes kar veliko območje na razpolago, kljub temu da je pripet in ja večje kot bi ga imel če bi bil v boksu. druga stvar: lovci pogosto opozarjajo kdaj je treba pse in druge domače ljubljenčke zadržat noter ali prepet, ker imajo čas lova. naslendja stvar, še vsi ki jih jaz poznam psa spustijo vsaj 2x dnevno da se zlaufa ali ga peljejo z povodcem na sprehod.

in kaj sme mislila da je ceneje pri ceplenju: ne strošek prevoza do veterine, temveč strošek, ki si ga veterinar zaračuna da pride na obisk na dom, pa poleg tega ne pride samo zaradi tvojega psička temvečima tam blizu kako krvao za osmenit, pa še kaj. in kmetje so navajeni da veterinra samo zaradi mačka ali psa še ni hodil na dom, to je še iz naše bivše skupne države.
če mene vprašaš je to kvečemu potuha veterinarjem, da ne rabijo od hiše do hiše, sicer pa je morda ja koristnali potuha če gledaš iz tvojega zornega kota obojestranska.

drugače pa da ne boš mislila da se prepiram z teboj, ker se sploh ne prepiram, dajem le komentarje na tvoje besede.
sedaj pa raje nehajva, ker se je tema začela zaradi vprašanja kaj naredit če dobiš tableto za notranje zajedalce za mačko, ki je še prelahka, za to da jo poje, najini komentarji pa so zgrešili temo.

za :):):) ….. če na ovojnini ni roka uporabe ali če je po tem roku ta že potekel, jaz ne bi dajala.

sreča – sej se jaz tudi ne kregam, zastopam svoja stališča. Sem pač mnenja, da vsak, ki ima psa, lahko le-tega zapelje tudi do veterinarja, ne vidim potrebe, da bi moral veterinar k njemu na dom – pa tudi če živi na kmetiji (drugo velja za velike živali na kmetiji). Res pa, da je še vedno na veliko koncih takšno prepričanje, tukaj pač težko narediš karkoli drugega kot opozarjaš – 100x pa še 100x. In ne trdim, da so vsi psi na verigah prikrajšani za gibanje,… Vidim pa npr. problem v tem, da se jih 2x dnevno spusti, da se sami sprehodijo (ker dejansko noben ne ve kaj medtem počnejo – tudi v gozdu,…).

Pa še za :):):) – jaz mu je ne bi dala, ponavadi imajo tablete rok trajanja okrog 1,5 leta, včasih 2 leti, ampak glih frišne tudi težko dobiš… Previdnost velja, rajši pojdite po nove…

Kaj, če pa dam muci 1/4 tablete pa še to 1/4 enkrat prepolovim ?

Ja, lahko dobi 1/8 tablete.

Ampak tistih 2 leti starih tablet, ce ni gor napisanega roka uporabe, pa raje ne dajaj nikomur.
m.

------- www.kosovir.si

OK, bom dal. Zdaj še imam pa eno vprašanje pa da ne bom na novo odpiral teme. Zakaj ima muca na ušesih malo dlake ? Skrbi me, da nima garij.

Kliko je to malo? Usesa so sicer normalno manj porascen del telesa, ampka, jasno, lahko je tudi patolosko.
Se najlazje bi bilo ocenit iz slikce.
m.

------- www.kosovir.si

Zdaj sem ji dal 1/8 tablete. Me pa zanima kdaj začne tableta delovat, da nima več glist ? Ker jo mislim skopat. Prej sn ji pa dal še tablete proti prehladu, ker je bila malo prehlajena a proti glistam. Tak da bo zdrava prej, ko jo bom skopal.

sedaj se pa že delaš norca iz nas. mislim no tableta proti prehladu?

Verjetno ji je dal Coldrex 🙂

Pa res no. Šel sem k veterinarju pa sem ga vprašal, če imajo tablete proti prehladu pa je reko da ja pa mi je dal ene synolux, nekak tak. Danes ji moram dat zadnjo polovico. No, kdaj začne tableta proti glistam delovat ?

New Report

Close