Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina tableta proti notranjim zajedavcem

tableta proti notranjim zajedavcem

Pozdravljeni

Mi smo kupili pri veterinarju tableto proti notranjim zajedavcem za malo in mlado muco. Ena tableta je do 10kg, mala muca pa če ima mogoče malo manj ko 500g. Če bi to tak razdelil bi to prišlo čisto, čisto malo tabletke.Če ji dam četrt tabletke vsaki teden bo vredu ?

Zakaj so vam pa tableto prodali??? A so sploh vprašali koliko je muca težka. 500g težki muci definitivno ne morete dati niti 1/4 tablete. Za mlade muce se dobi pasta proti notranjim zajedalcem, ki se dozira lahko na pol kile natančno (se pravi, da je lahko date točno za pol kile, kolikot ima muca). Muco pa dobro stehtajte, ker če ima med 500 in 1000 g dajte kar za 1 kg paste.

Ja, meni je tudi bilo rečeno, da tableta (Pratel) ni za mladiče. Mačkica je dobivala Biovermin pasto.

Rekli so mi samo, da se s pasto da lažje mački. Jaz bi ji dal 1/4 pa potem čez en mesec spet 1/4 in to potem vsak mesec.

saj se ne daje vsak mesec, razglistit se bi morale enkrat letno, mladiče pa je treba čimprej, ker običajno imajo zajedlace.

no, no, pse (in macke) je potrebno razglistiti 3-4x na leto. Mladicke se ponavadi 1x mesecno do 6 meseca (to velja za pse). Vsekakor pa je 1x na leto premalo (tudi za macke!). Mi damo macku Pratel (ali ampulo proti glistam) priblizno 3-4x na leto.

Bo vredu, če ji dam 1/4 al bo preveč to ?

Preveč! Pojdi k veterinarju po pasto, kot so ti že svetovali. Tableto pa shrani za kasneje, ko bo muca že dovolj velika.

koliko pa stane pasta ?

Ne veliko, ce primerjas s ceno zdrave zivali. Zaradi glist lahko mlad muc pogine!! V mukah!! Tega ni vreden noben denar 🙁

To tableto lahko dam mojemu psu ali so to različne tablete za pse in mačke ? Kaj če pa dam mački še manj kot 1/4 tablete ?

Daj, prosim, nehaj komplicirati, ker ne govorimo o veliko denarja!
Več ljudi, ki imajo izkušnje s področja, ti je priporočilo pasto, čemur se pridružujem tudi jaz.
Če jo lahko daš psu je pa odvisno od tega, katera tableta je.

[b]Mitakuye Oyasin[/b]

Rad bi ji vseeno dal tableto, ker imam kr daleč do veterinarja pa še časa nimam. Rad pa bi, da nebi več imela notranjih zajedavcel. Pa še tableto bi ji lažje dal, ker bi se drugač upirala.

pasto je laže dati, če ne drugače jo stisneš mački na taco in jo poliže

[b]Mitakuye Oyasin[/b]

Kot prvo: poglej na ovitek in prepisi, kako se tableta imenuje. Tako ti bomo lahko povedali, ce jo lahko das psu ali ne.

Drugace pa, kot so ze rekli, shrani tableto za takrat, ko bo muca dovolj stara zanjo in pojdi k veterinarju po pasto.

1. tablete proti zajedavcem so mocne in zato res ni priporocljivo, da muci das preveliko dozo

2. (kot so ze omenili) tableto je muci mnogo tezje dati kot pasto, kjer lahko natancno nastavis zeljeno kolicino paste in jo muci enostavno iztisnes v gobcek

JOJ, zdaj sem pa dal nekam tableto pa ne vem kje je. Imam pa še eno tbleto proti zajedavcem za pse Prazinon. Ampak jo že imam zelo dolgo pa ne vem, če je še uporabna, ker nikjer ne piše rok trajanja. Na tableti od mačke pa vem, da je pisalo Pratol.

Našel tableto. Na njej piše Pratel.

Lahko jo daš psu

[b]Mitakuye Oyasin[/b]

no samo ravno vsak mesec pa se tudi ne dajejo, celo leto, tako sem jaz razumela. pa veliko je odvisno od tega kakđne navad eima mucka. čist hišne muce res ni treba razglistit 3x letno, še 1x je včasih preveč ker itak nima kje prit v stik z zajedalci, razen seveda kot je bilo napisano, mladiče je treba razglistit.

sreča, moram te popraviti.

Tudi čisto hišna muca zlahka pride v stik z zajedalci,saj jih nevede na čevljih ali obleki v hišo prinesemo ljudje. Zato je potrebno vsako odraslo mačko (in tudi psa) odglistati 3-4Xletno. Jaz mojega psa, ki je bolj smetiščar odglistam celo 5-6x letno, odvisno koliko svinjarije mi najde na sprehodih).

Mlade mucke je potrebno so 6-ega meseco odglistati 1x mesečno, potem pa na 3-4 mesece. Pri mladih psih pa se ponavadi prakticira odglistanje pred cepljenji (ki so tako ali tako 1x mesečno)…

New Report

Close