Najdi forum

Šum na srcu

Odgovor že poslan.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni !

Bi mi lahko povedali ce je zivlenjska doba posameznika ki je imel operacijo na srcu zaradi prirojene srcne napake VSD in operacija je bila praovocasna in zelo uspesna.

lp

Verjetno želite izvedeti če bo vaše preživetje podobno preživetju človeka, ki ni bil operiran na srcu. Na vaše vprašanje težko odgovorim ker mi niso znani vaši genski vplivi.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Verjetno želite izvedeti če bo vaše preživetje podobno preživetju človeka, ki ni bil operiran na srcu. Na vaše vprašanje težko odgovorim ker mi niso znani vaši genski vplivi.

Pozdravljeni

V druzini ni nobenih srcnih bolnikov , ob vsakem pregledu , ki ga imam 1xletno je vse ugodno , brez napak , operacija ke bila pravocasna in tudi moj kardiolog mi je povedal da imam normalno zivlenjsko dobo.Bo zadostovalo za vas odg ?
trenutno se pocutim brezhibno in sem tudi sportnik

lp

Zelo verjetno ni nobene družinske obremenitve kar zadeva bolezni srca in zato pri vas lahko pričakujemo povprečno dolžino preživetja vaših krvnih sorodnikov. Srečno.

Pozdravljeni!

jaz pa vas sprašujem vse bolj informativne narave in prosim za razlago povezave srca in pljuč ? kako močno sta ta dva organa povezana, ali lahko bolezen enega od organov vpliva na drugega in obratno? kateri opravlja večjo vlogo recimo pri športnih obremenitvah in podobnih fizičnih stvareh ?

lp in prosim za odg.

Mnogo krat je prisotna samo bolezen srca in obratno, mnogo krat samo bolezen pljuč. Mnogo krat sta prisotni bolezni obeh organov.

Pozdravljeni !

Bi mi lahko odgovorili naslednji zadevo.Bil sem na kardioloskem pregledu , naprej je kardiolog s stetiskopom poslusal srce in ugotovil blag sistolni sum(2/6) , nato sem opravil EKG(vse v mejah normale) , nato se UZ srca na katerem je bilo vse super , vse zaklopke so ok , nobena ne pusca , nibene regurgitacije , primerno zapiranje , vse super , baje pa je bil nekoliko hitrejsi pretok krvi preko pulmonalne zaklopke, vendar brez pomembnosti stenokardije nekaj takega. Za zakljucek je napisal da je vse ugodno. Ali je mozno da je ta šum na srcu povzrocil hitrejsi prok krvi skozi srce ? ali kaj bi to blo ce je bil ultrazvok srca povsem okej?

prosim za odgovor in lep pozdrav

Jakost šumov na srcu opredelimo s številkami 1 – 6. Jakost 1 – komaj slišen šum, jakost 6 – izredno močan šum, jakost 2 – diskreten šum, v večini primerov funkcionalni šum ob pospešeni srčni frekvenci.

pozdravljeni

torej to pomeni da je sum bil samo zaradi pospesenega pretoka krvi ? naj se povem da prejsni teden na sistematskem pregledu niso nic slisali. prosin se za ta odgovor

lp

“Funkcionalni šumi na srcu” niso posledica prisotnosti okvare na zaklopkah srca pač pa hitrosti pretoka krvi v srcu.

Levokračni blok nastane zaradi različnih vzrokov, v prvi vrsti zaradi starosti. Pri tem bolniki še zmorejo blage obremenitve. V večini primerov gre za pojav zaradi ateroskleroze, ki jo ustrezno zdravimo.

Odgovor že poslan.

Odgovor poslan.

Odgovor poslan.

Odgovor poslan.

Odgovor poslan.

Odgovor poslan.

Odgovor poslan.

New Report

Close