Strunjan-Salinera?
Hallo!
Mi se pa na koncu meseca maja odpravljamo na dopust(prvič) z našo 15 mesečno punčko.Za štart smo si zadali kar slovensko obalo in sicer naj bi šli v Strunjan v bungalove Salinera.No,nismo še povsem odločeni.Fino bi se bilo prej malo razgledat in pozanimat kako je kaj tam.Zanima me ,če je od vas že kdo dopustoval tam in če bi mi lahko iz prve roke posredovali informacije?!?
Hvala in lep sončen dan še naprej.anja
Bungalovčki so lušni, samo odvisno je katerega imaš, zgoraj ali bolj spodaj, ker drugače imaš ful stopnic (do vrha jih je 150-smo jih šteli) za prehodit. No sicer je pa tudi cesta naokoli in greš lahko z vozičkom. Je pa fino, ker je tam veliko borovcev, senčica, otroško igrišče, v bazen greste lahko na drugo stran zaliva v zdravilišče Krka, tako da je lušno in ti kar toplo priporočam.
Pa lep dopust ti želim.
Ne, ti bungalovčki so v bistvu kot vrstne hišice(po dve) in v bistvu ni nobenih takih zadev kot so senčniki (ga moraš imeti s sabo). Terasica je taka mala pri vhodu (lahko daš mizico in stole ven) tudi micenega imaš lahko v vozičku pod marelico seveda.Ne avta nimaš zraven bungalova, je parkirišče spodaj. Z avtom pripelješ v bližino in se raztovoriš (ni take sile) avto pa pustiš spodaj na parkirišču.
Čeprav če bo lepo vreme, greš lahko dol na plažo, kjer je travnik z borovci, na plaži vzameš ležalnik.. V bungalovčku smo imeli samo mali hladilniček brez zamrzovalnika. Je pa najbolje, da ko razerviraš, vprašaš, kaj vse bo v bungalovu, da veš potem kaj vzet s sabo.
Čeprav jaz nisem ravno pristaš dopustovanja na naši obali (zdaj vedno kampiramo na otokih) mi je bilo v Salineri vedno všeč. Ko sem bila stara 18 let sem delala v enem od počitniških domov (točno nad bungalovi) 3 mesece in potem sem z našo tamičkeno prvo leto dopustovala tam, ker je bilo res fino saj smo imeli kam počet in tudi čez vikend še kdaj skočim tja. Ker je senca, ker so borovčki, bazen, otroško igrišče, ker se imaš kje za sprehajat. Res je lepo. Le trgovinico imajo precej majhno, ampak ni problema saj so Portorož in Piran blizu. Jaz sem šla enkrat z vozičkom celo peš do Fiese.
Mi smo lani z našo 2 letnico dopustovaliv bungalovih Salinera.
Naj vam povem naše mnenje: bungalovi so ful zdelani, oprema dotrajana, iz stene je molel oster žebelj, ki ga nismo takoj opazili in se je tamala takoj 1 dan nasadila na njega. Ob restavraciji so bile zvečer v 1 tednu vsaj 2 žurki z živo glasbo ala rock do polnoči in čez in si lahko predstavljate kako nam je bilo poleti ob zaprtih oknih in z otrokom, ki ni moral spati. Mlade deružinice so z majhnimi otroci zahajale v restavracijo tudi na kosila. Izbira je bila “nikakva”. Sredi poletja niso znali (hoteli?) skuhati obične zelenjavne čorbice , juha je bila vsak dan ista, še zakuhe niso spremenili. Na plaži si moral bitido 9, če ne ni bilo več prostora pod borovčki. Otrok tudi ni mogel prosto do morja, ker je skoraj do kraja vse pozidano in zabetonirano.
Nas Salinera ne bo več videla.
To je pa sedaj čisto nasprotje.V katerem bungalovu ste pa bili?(manjši ali večji)Kako je pa kaj s čistočo? Kdaj začnejo z živo glasbo?Mi imamo termin tam nekje od 2o.maja pa do 31.Je takrat že živa glasba?To je pa res ena izmed zelo motečih stvari.Ne vem,nekaj je bilo že govora o hladilnikih,vendar bi še tebe vprašala kakšni so? Kaj pa kuhinja? Je dostojna?Pri nas imamo zelo izbirčno punčko(kar se hranjenja tiče),zato bom kuhala sama.Kako pa je z mirom nasplošno,poleg žive glasbe seveda?
Pozdravljene!
Se strinjam, res je zelo dotrajano. Kuhna ima hladilnik, z majhnim zmrzovalnim delom. Ni naprimer majhnega lončka za gretje mleka, ostrega noža. Ob bungalovih so stopnice do ceste, tako da kar naprej paziš, da se ti otrok ne skotali. Skratka z bivanjem v hiški smo bili zelo nezadovoljni, kot v 50 letih.
Ampak, vse ostalo je super. Zunanji bazen, čudovit gozdiček z veliko sence, simpatično otroško igrišče, veliko sprehajalnih in raziskovalnih površin za male otroke. Vse te lepe stvari so na koncu pustile v nas občutek, da nam je bilo lepo.
Svetujem pa vam Umag, naselje Polinezija. Tja smo hodili 5 let, saj je za otroke noro dobro in predvsem varno.
LP,
Mija