Stronghold – delitev
1. po moje ni fajn razredčevati, ker s tem ziher spremeniš lastnosti zdravila in je potem vprašljiva učinkovitost
2. “45 ml za odrasle in 15 ml za male mačke” -ziher ni prav izračunano – 45 ml je skoraj pol dcl!
3. “Na mačko računaj, da moraš dozirati 6 g selamecina na kg teže” – ziher ni pravilen nasvet, kvečjemu 6 mg
4. najpreprostejše je, da daš pač pol manjši volumen,če je koncentracija dvakrat večja (= 0,125 ml za mladiče oz. 0,375 ml za odrasle, kar najlažje doziraš z inzulinko)
Aha, hvala. Me je skrbela višja koncentracija, zato sprašujem. Bo pa treba preračunavat, ja, ker imamo 3 nove, male, ki jih je neki cepec stresel moji mami pred vrata. Kakih 8 do 10 tednov imajo, tako čez palec.
240 mg = 2 ml. Torej je to za 40 kil, kar znese 0,05 ml na kilo, če prav računam.
Teoretično bi sicer morala ta malim to častit občina, če se ne motim. Ampak zavetišče trenutno sprejema samo nujne primere. Ko sem vprašala, če jih lahko privlečem dol, da jih popišejo, pregledajo, oskrbijo in jih potem magari vzamemo na začasno, je pa nastala globoka tišina. Menda so mislili, da jim poskušam podtaknit lastniško leglo? Skratka, tu so in nimam druge, kot da jih porihtam, poslikam in sestavim oglas. Eh…
[hr]
Emmm… ja. Zatipkala sem se. Pa Tasmanka očitno tudi. Ampak na koncu vemo, o čem govorimo; ne bom kopala mačk v Strongholdu. Takole gre:
Stronghold 15 mg: 0.25 ml 6% selamectin
Stronghold 30 mg: 0.25 ml 12% selamectin
Stronghold 45 mg: 0.75 ml 6% selamectin
Stronghold 60 mg: 0.5 ml 12% selamectin
Stronghold 120 mg: 1 ml 12% selamectin
Stronghold 240 mg: 2 ml 12% selamectin
Vseeno hvala za opozorilo. Da ne bi slučajno res kdo ravnal po napačnih merah.
Ok, razumem, da želite povsod kaj privarčevati, če se le da (saj jaz tudi), ampak da se toliko ubadate s temi mililitri in ampulami… saj toliko razlike v ceni pa spet ni, no. Jaz kupim tiste tri male ampule za muce, pa je stvar rešena. Pa vsaj vem, da je tako, kot mora biti. Psa za tisti ‘drobiž’ kupim dve čokoladi manj, pa je.
Če imaš svoje, lastniške živali in to tri ali manj, seveda ni smiselno delati znanosti iz tega.
Če pa skrbiš še za prostoživeče, če morda nameščaš in vsak mesec porabiš kar nekaj doz strongholda in ostalih antiparazitikov, potem pa je nadvse smiselno prihraniti na takšen način, ker so stroški z oskrbo že tako visoki.