Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Stronghold – delitev

Stronghold – delitev

Tokrat moram delit Stronghold. Tega še nisem in imam problem. Pasji je 12%, mačji pa 6%. Nekako razmišljam, da bi najprej razdredčila na 6% (dodam enako količino… česa? vode? fiziološke?) in potem delila po 45 ml za odrasle in 15 ml za male mačke. Bo to v redu taktika ali naj postopam kako drugače?

Ne, nikakor ne redči z vodo.

Na mačko računaj, da moraš dozirati 6 g selamecina na kg teže. Torej preračunaj, koliko ga je na milliter tvoje ampule (piše) in nato posamični mački glede na kg apliciraš primerno število mililitrov iz ampule.

Glede na to da je razlika v koncentraciji takšna kot je, lahko tudi samo prepoloviš mililitre, ki jih apliciraš živali.

1. po moje ni fajn razredčevati, ker s tem ziher spremeniš lastnosti zdravila in je potem vprašljiva učinkovitost

2. “45 ml za odrasle in 15 ml za male mačke” -ziher ni prav izračunano – 45 ml je skoraj pol dcl!

3. “Na mačko računaj, da moraš dozirati 6 g selamecina na kg teže” – ziher ni pravilen nasvet, kvečjemu 6 mg

4. najpreprostejše je, da daš pač pol manjši volumen,če je koncentracija dvakrat večja (= 0,125 ml za mladiče oz. 0,375 ml za odrasle, kar najlažje doziraš z inzulinko)

Aha, hvala. Me je skrbela višja koncentracija, zato sprašujem. Bo pa treba preračunavat, ja, ker imamo 3 nove, male, ki jih je neki cepec stresel moji mami pred vrata. Kakih 8 do 10 tednov imajo, tako čez palec.

240 mg = 2 ml. Torej je to za 40 kil, kar znese 0,05 ml na kilo, če prav računam.

Teoretično bi sicer morala ta malim to častit občina, če se ne motim. Ampak zavetišče trenutno sprejema samo nujne primere. Ko sem vprašala, če jih lahko privlečem dol, da jih popišejo, pregledajo, oskrbijo in jih potem magari vzamemo na začasno, je pa nastala globoka tišina. Menda so mislili, da jim poskušam podtaknit lastniško leglo? Skratka, tu so in nimam druge, kot da jih porihtam, poslikam in sestavim oglas. Eh…

[hr]

Emmm… ja. Zatipkala sem se. Pa Tasmanka očitno tudi. Ampak na koncu vemo, o čem govorimo; ne bom kopala mačk v Strongholdu. Takole gre:

Stronghold 15 mg: 0.25 ml 6% selamectin
Stronghold 30 mg: 0.25 ml 12% selamectin
Stronghold 45 mg: 0.75 ml 6% selamectin
Stronghold 60 mg: 0.5 ml 12% selamectin
Stronghold 120 mg: 1 ml 12% selamectin
Stronghold 240 mg: 2 ml 12% selamectin

Vseeno hvala za opozorilo. Da ne bi slučajno res kdo ravnal po napačnih merah.

0,05 ml/kg telesne teze.
m.

------- www.kosovir.si

Pismo, se res opravičujem:

seveda je mišljeno 6 mg selamectina na kilogram telesne teže živali.

Ok, razumem, da želite povsod kaj privarčevati, če se le da (saj jaz tudi), ampak da se toliko ubadate s temi mililitri in ampulami… saj toliko razlike v ceni pa spet ni, no. Jaz kupim tiste tri male ampule za muce, pa je stvar rešena. Pa vsaj vem, da je tako, kot mora biti. Psa za tisti ‘drobiž’ kupim dve čokoladi manj, pa je.

Če imaš 1 ali 2 muci potem res ne rabiš komplicirat. Jaz moram dat Stronghold 8 mucam, kar pomeni precejšen strošek. Sploh, ker jim dam 4 krat letno. Tako, da vedno kupim pasjo varianto, ki je trenutno 18 eur in vsebino z iglo potegnem ven in dam mucam. 2 ampuli sta približno za 8 muc.

Če imaš svoje, lastniške živali in to tri ali manj, seveda ni smiselno delati znanosti iz tega.

Če pa skrbiš še za prostoživeče, če morda nameščaš in vsak mesec porabiš kar nekaj doz strongholda in ostalih antiparazitikov, potem pa je nadvse smiselno prihraniti na takšen način, ker so stroški z oskrbo že tako visoki.

jz prodam po 18€ za tri ampule za pse 240mg strongholda. mi je zmanjkalo hrane za muce, pa potrebujem keš. Ali pa če kdo zamenja? sem na 070 73 71 73.

kakšno hrano za mačke pa potrebuješ.

Ali lahko dam Stronghold ampule tudi 2 meseca staremu pasjemu mladičku?Zanima me tudi za ostale ampule in pa za paste,tablete proti notranjim zajedalcam. Ali je v redu če dam mladičku enako ampulo kot odraslem psu,samo manjšo količino ali obstajajo ampule,tablete,paste tudi za mladičke?

Ja, obstajajo. In ne, ne dajaj mu pripravkov za odrasle živali.

Hvala,bom bližnega veta vprašala če ima tudi za mladičke.Saj to se dobi pri vetu?Ker jaz sem na internetu gledala pa nisem nikjer našla.

Ja, se dobi.

hvala

New Report

Close