Stiki – zopet v skrbeh
Res se opazi neizkušenost avtorice in govorjenje na pamet. Večinoma se “trudijo čim bolj zavlačevati”, saj je to državni biznis na račun naših otrok. Za to podlost bo potrebno nekomu izstaviti račun !!![/quote]
Jaz imam izkušnje z dolgim čakanjem na obravnave. Ko pa smo jo enkrat imeli, pa je hotela sodnica zaključit isti dan, pa če nam je prav ali ne. Ne glede na to, da vsebine celotnega spisa niti proznala ni (verjetno ni prebrala) in na take in drugačne argumente, nam je razložila, da če se ne bomo v tistem trenutku kaj dogovorili bo odločila sama. Seveda je izid napovedala, ni pa razložila, kako je to v otrokovo korist. Meni še vedno ni jasno. Celo ko sem ji povedala, da je določena zadeva v ZZZDR točno opredeljena, mi je vrnila z razlago, da je praksa drugačna.
Podobno pri drugih zadevah na sodišču. Škoda, da obravnav ne snemajo. Jaz bi z veseljem dala kako mojo “nepravno zadevo” na Youtube.
Kolotek – ti, ki si popoln, nisi blond, se znaš izražat, ne delaš napak…. kako pa ti rešuješ probleme s svojo bivšo? Imaš vse rešeno glede otrok(a), zadovoljivo? Nam vsem gledaš pod prte za vsako napačno besedo, vsako napačno dejanje. Iščeš dlako v jajcu. Opozarjaš na našo nesposobnost. Ko imaš toliko znanja in vse vedno narediš prav, lahko bi dal kak nasvet, kako stvari reševati. Vsaj meni bi prišel prav.
Kmalu bo tri mesece od vložitve tožbe za omejitev stikov na sodišče. Istočasno sem prosila za izdajo začasne odredbe. Do sedaj smo imeli dve obravnavi za izdajo začasne odredbe in sodnega izvedenca (ki je mnenje podal pred enim mesecem, pred drugo obravnavo). Začasne odredbe še ni. Sprašujem se, kakšen smisel sploh imajo začasne odredbe, če se nanje čaka tako dolgo.
danes slabe volje ;((
Joj Jalur, ne vem iz kje si jaz sem iz LJ, ampak začasno odredbo sem imela dobesedno v enem tednu. Je pa res, da sem točno to kar se je dogodilo tebi (otroka ni pripeljal, se ne oglaša in je verjetno pijan) takoj šla na policijo. So ga klicali se je javil, pripeljal otroka in ja bil je pijan.
Na sodišču je res, da ne pusti odvetniku da leporeči ampak ponavljaj samo to če bodo prevzeli krivdo nase, ko se bo pijan zakantal z neprivezanim otrokom na zadnjem sedežu. Sem toliko časa to gonila, da sem dosegla začasno odredbo. Začasna odredba pomeni, da se začasno prepove stike, dokler tipa ne pregledajo strokovnjaki, saj zato pa je začasno.
Torej takoj po naslednjem incidentu daj zahtevo na sodišče za začasno odredbo. Še prej naredi kraval na policiji. Če incidentov ni več, pol seveda ne rabiš začasne odredbe, ker stvari štimajo in se morata samo še dogovoriti o stikih, to pa seveda traja.
Pogovori se z odvetnikom, če ne rezume začasne odredbe ga menjaj!!!!!!! In na sodišču se ne boj govoriti. Morda bodo rekli da žališ sodišče, ti pa jim povej, da oni žalijo tvojega otroka, ker dopuščajo, da ga pijanc vozi v avtu!!!! To sem naredila jaz. In imamo začasno odredbo in MIR.
Držim pesti za te
Ne delat nič na svojo roko. Prav je da jih ne pustiš samih z očetom, če imaš za to razloge. Ampak se moraš zaščititi in delat prijave na policiji če jih pijan vozi okoli ali počne druge neprimerne stvari, Poleg tega kljub prejšnji sodbi zahtevat začasno odrebvo TAKOJ, ker so se stvari pač spremenile na slabše.
Ja in žal ima policija prav sledi ti kazenska ovadba in izvršba stikov in grozovito visoka kazen (poznam žensko, ki so ji odmerili nekaj tisoč evrov), Staro sodbo moraš povoziti z novim papirjem. Žal, pa če imaš stokrat prav in če cela Slovenija ve da je kreten……
Bila na sodišču. Baje je postopek zaključen, sodba še ni napisana, sodnik na bolniški. Kateri postopek je zaključen niso znali povedat, pravijo pa, da nadaljevanja ne bo. Torej razumem, da ne bo začasne odredbe ampak kar nova sodba? Na vabilu na obravnavi je namreč izrecno pisalo, da sta obravnavi za izdajo začasne odredbe.
Prosim za vpogled v spis, v katerem je obvestilo PP, v katerem piše, da sem na določen dan 1x poklicala, ker je oče zamujal 3 ure in sem sumila, da je pod vplivom alkohola, da pa niso izvajali nobenih postopkov, ker ni bila podana kazenska ovadba. Zraven so bile našete še moje prijave, na podlagi katerih je bil že pravnomočno obsojen.
Meni nič jasno, ker kaj pa drugih grehov pa nima? Vožnje pod vplivom alkohola in podobno? Pa grem s kopijo na PP, vprašat kaj se grejo. Mi je gospod prijazno razložil, da napišejo vse podatke, za katere jih sodišče zaprosi. Vprašam, če bi morali za ostalo vprašat na PP, kjer bivši živi, pa je rekel, da itak imajo oni vpogled v vse obravnave na vseh PP v Slo. Pa se še kar čudim, da so na tistem listku papirja s sodišča samo moje prijave.
Mi je kapnilo (včasih dolgo traja): Prosim policaja, če pogleda, za katere podatke je sploh sodišče zaprosilo. Prinese tip papir, na katerem piše:
– zadeva: MOJE ime in priimek
– podatki, ki se zahtevajo: Kako je policija ukrepala na tisti določen dan, ko sem jih klicala in pa katere zadeve so obravnavali na MOJEM domačem naslovu od dneva ločitve dalje.
Full faca, ta sodnik. Išče podatke o meni, o toženi stranki pa ne. Ne vem, no, meni se zdi v tem primeru informacija, ali nekdo redno vozi pod vplivom alkohola, ali pa je bil to enkraten dogodek (ki ga itak ne prizna), pomembna informacija.
No dogovorila sem se, da jutri jaz prinesem vlogo, da napišejo vse, kjer je bil bivši obravnavan s strani policije in bodo oni to poslali na sodišče. Če je postopek zaključen, bo pa za pritožbo prišlo prav.
Kretenizem brez primere.
Odvetnika nimam. Enkrat sem že šla skozi vse to z odvetnikom, pa ni bilo od njega nobene koristi. Sedaj grem sama, ampak na ostro in brez popuščanja.
Sodišče je zaprosilo za podatke s PP na mojo pisno zahtevo, le da v njej nisem napisala, naj zahtevajo podatke, kdaj je imela policija mene v obravnavi, ampak očeta. Sodišče pa moje grehe išče;)). Jaz sem na PP že nesla zahtevo, da na sodišče pošljejo vse obravnave bivšega od poroke dalje. Moji grehi so bili na eni strani dopisa, me zanima koliko strani bo za bivšega.
Sodišče upošteva zgolj uradne evidence. Če ti veš, da bivši evidentno (zate) vozi pod vplivom alkohola, to ni argument.Lahko pa je izpis kazenskih točk ministrstva za pravosodje. Želim ti veliko uspeha pri zagovoru brez odvetnika. Moje izkušnje kažejo, da je tudi večina odvetnikov dvomljivega slovesa in je treba res naleteti na pravega
Sklep prišel, stiki določeni že za ta vikend. Bivši je že razložil deci, da bodo sedaj hodili k njemu vsak drugi vikend. Jaz pa se moram sedaj pred deco zagovarjat;).
Sem že oddala pritožbo zaradi nepopolno ugotovljenega dejanskega stanja. Je pa v tem času (po izdaji sklepa) že prišel na sodišče dokument s policije. “Ta nova” ga je ovadila zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Par dni kasneje je bil angelček na ločitveni razpravi. Še letos, v času, ko sta tekla kazenska postopka na sodišču zaradi mojih prijav, kršenje javnega reda in miru pri njegovi novi, ko je razgrajal, pijan..
Doma smo se tega rešili, sedaj pa morajo otroci v okolje, kjer odnosi niso nič boljši.
Glede na CPP pa mi ni jasno niti, ali ima sedaj veljaven izpit ali ne, ker je letos že naredil prekrške za 18KT.
To pa berem na spletni strani CSD Šiška: “Kadar gre za nasilje v družini, zanemarjanje otroka, opuščanje skrbi za njegov zdrav osebnostni razvoj, nasilje, ki otroka ogroža izven družine, pa tega starši ne preprečujejo, center z izvajanjem ukrepov za vzgojo in varstvo otroka zaščiti otrokove pravice in koristi.” Kdo je sedaj tukaj nor? Če tega ne preprečim, mora CSD začet postopek za zaščito otrok (proti meni). O tem v končni fazi odloča isto sodišče, katero mi nalaga, da moram otroke pošiljat v ogrožujoče okolje.